SPS

Strika: Manipulacija i prikrivanje stvarnih tema u radu Skupštine Grada

  • 30.07.2024. 09:46

Šef Kluba odbornika PDP-a Dragan Milanović juče je pozvao rukovodstvo Skupštine Grada Banja Luka da se urazume i zakažu sjednicu Skupštine, pozivajući se na važnost tema za građane. Na ovo je reagovao Dragan Strika iz Kluba odbornika Socijalističke partije Srpske - SPS-a, ističući da nema ništa protiv održavanja Skupštine, ali je protiv manipulacije i prikrivanja stvarnih tema zbog kojih gradonačelnik Stanivuković i njegova ekipa traže hitnost.

„Nemamo ništa protiv održavanja Skupštine, ali smo protiv manipulacije i prikrivanja stvarnih tema zbog kojih Stanivuković i ekipa traže hitnost. Milanović je, između ostalog, rekao da se među temama treba naći i regulacioni plan. Ako je taj plan u interesu građana, da li to znači da su uvažene primjedbe mnogobrojnih Banjalučana koji najavljuju proteste ukoliko se izmijeni regulacioni plan na njihovu štetu?“ pita se Strika.

On dalje poziva odgovorne u Gradu da odgovore Banjalučanima šta je sa njihovim primjedbama sa javne rasprave, gdje su se jasno izjasnili protiv betonizacije svojih naselja.

„Među njima su i oni prevareni koji su kupili stanove u naselju gdje je trebala biti škola, a sada im Grad na tom mjestu obećava ni manje ni više nego četiri lamele. Hoćete li predložiti i usvojiti regulacioni plan koji je na štetu građana? Gdje uklanjate i umanjujete vrtiće i škole kako bi se gradile zgrade?“ zaključuje Strika.

Strika naglašava da je transparentnost i odgovornost prema građanima prioritet, te da se mora osigurati da sve promjene u regulacionim planovima budu u skladu sa interesima stanovnika Banja Luke, a ne na njihovu štetu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: