Побунили се мјештани и власница земљишта

Станивуковић прави збориште на приватној земљи

  • Извор: АТВ
  • 12.07.2024. 19:27

Ново збориште за Кочићев збор, али на приватној ливади, даље од самог центра Стричића, то је намјера градоначелника Драшка Станивуковића. Побунили су се мјештани и власница земљишта.

Јасминка Кривокућа тврди да је земљиште у власништву супругове породице од 1975. године, али да купопродајни уговор није проведен катастарски. Остали су у чуду када су сазнали да се земљиште води на Заводу за изградњу. 

"Ја сам јуче дошла, покушала упозорити господу, гдје вам је доказ да сте ви власници, на основу чега? Ја имам уговор купопродајни сад сам показивала. Имам оригинални уговор из 75. године гдје смо купили. Питам екипу из града, градске управе, Драшка Станивуковића - докажите ми на основу чега сте власник, како сте купили, од кога сте купили?", каже Јасминка Кривокућа, снаха власника земљишта.

"Имамо ситуацију да власници земљишта нуде бесплатну другу локацију да ово пољопривредно земљиште остане у оном облику у којем јесте а то је пољопривредно земљиште и да им не узурпирају, али нажалост видим да ни представници градске управе који су овдје а и извођач не маре за такву врсту дописа и усмених апела", каже Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука. 

Кривокуће најављују тужбу против Станивуковића и града. 

Он тврди да је земљиште градско. Намјера им је, каже Станивуковић, да избјегну уцјене власника земљишта на чијим парцелама се одвија дио манифестације и направе трајни објекат за зборовање. 

"Наша идеја је да управо на градској земљи, јер по свим папирима града и нашег одсјека за правна питања, катастра, и РУГИП-а та земља припада граду. Замислите шта је ту лоше да град Бања Лука направи Кочићево збориште, ништа", каже градоначелник Бањалуке.

Градоначелник ће уништити збор и вишедеценијску традицију кажу мјештани. Сваке године зборске свечаности се, кажу, мало по мало помјерају из центра Стричића.

"Апелујемо на градоначелника да се дозове памети да сједне са савјетом мјесне заједнице који представљају мјештане мјесне заједнице да сједне с нама да разговарамо. Нисмо ми против да се направи стална арена, али да се направи тамо гдје је најбоље за овај крај, а не за инате појединаца", каже Раде Божић, предсједник Савјета МЗ Стричићи. 

Посљедње четири године Кочићевом збору претходило је неколико и седмица препуцавања и несугласица градоначелника Станивуковића и мјештана Стричића. Свака страна  Кочићев збор и зборовање види на свој начин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.