Одборници СНСД неће подржати ново задужење

СНСД: Водоводни систем у Бањалуци приоритет, одустати од беспотребних пројеката

  • Извор: АТВ
  • 16.07.2024. 17:49

Одборници СНСД-а у Скупштини града Бањалука никада неће подићи руку за ново, додатно задуживање ионако већ презадужене Бањалуке, уколико за то постоји боље рјешење.

Иако градоначелник тврди да се изградња новог водоводног система у Бањалуци може финансирати искључиво из новог кредита од укупно 10 милиона КМ, у СНСД-у су сигурни да се то може ријешити и постојећим средствима. 

„Нови водоводни систем у Бањалуци свакако би требало да буде приоритет зато предлажемо да се на вријеме одустане од потпуно беспотребних пројеката и да се тај новац преусмјери на рјешавање проблема са водоснабдијевањем“, саопштено је из Градског одбора СНСД Бањалука.

"Хоћемо воду" - мјештани Драгочаја блокирали пут Бањалука-Приједор

Наводе да ће језеро код тржног центра "Делта" грађане коштати укупно 5 милиона КМ, што је чак половина износа којим би се ријешила несташица воде са којом се већина грађана нажалост суочава. 

„Уколико се том износу дода 800.000 KM планираних за уређење зборишта на Мањачи, 130.000 КМ за изградњу споменика Кулину бану, 4,5 милиона КМ које актуелна градска власт планира да утроши на изградњу кружних токова без грађевинске дозволе, имали бисмо и више од 10 милиона КМ“, кажу у ГрО СНСД. 

Одборници СНСД-а сигурно ће подржати наведену реалокацију средстава или усвојити Ребаланс буџета по хитном поступку и предвиђено повећање од 11 милиона КМ преусмјерити на Водовод. 

„Захтијевамо и да се питање изједначавања субвенција приватним и јавним вртићима ријеши у што краћем року па предлажемо да се и то уврсти у Ребаланс буџета за 2024. годину“, кажу у бањалучком СНСД-у.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.