Odbornici SNSD neće podržati novo zaduženje

SNSD: Vodovodni sistem u Banjaluci prioritet, odustati od bespotrebnih projekata

  • Izvor: ATV
  • 16.07.2024. 17:49

Odbornici SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka nikada neće podići ruku za novo, dodatno zaduživanje ionako već prezadužene Banjaluke, ukoliko za to postoji bolje rješenje.

Iako gradonačelnik tvrdi da se izgradnja novog vodovodnog sistema u Banjaluci može finansirati isključivo iz novog kredita od ukupno 10 miliona KM, u SNSD-u su sigurni da se to može riješiti i postojećim sredstvima. 

„Novi vodovodni sistem u Banjaluci svakako bi trebalo da bude prioritet zato predlažemo da se na vrijeme odustane od potpuno bespotrebnih projekata i da se taj novac preusmjeri na rješavanje problema sa vodosnabdijevanjem“, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

"Hoćemo vodu" - mještani Dragočaja blokirali put Banjaluka-Prijedor

Navode da će jezero kod tržnog centra "Delta" građane koštati ukupno 5 miliona KM, što je čak polovina iznosa kojim bi se riješila nestašica vode sa kojom se većina građana nažalost suočava. 

„Ukoliko se tom iznosu doda 800.000 KM planiranih za uređenje zborišta na Manjači, 130.000 KM za izgradnju spomenika Kulinu banu, 4,5 miliona KM koje aktuelna gradska vlast planira da utroši na izgradnju kružnih tokova bez građevinske dozvole, imali bismo i više od 10 miliona KM“, kažu u GrO SNSD. 

Odbornici SNSD-a sigurno će podržati navedenu realokaciju sredstava ili usvojiti Rebalans budžeta po hitnom postupku i predviđeno povećanje od 11 miliona KM preusmjeriti na Vodovod. 

„Zahtijevamo i da se pitanje izjednačavanja subvencija privatnim i javnim vrtićima riješi u što kraćem roku pa predlažemo da se i to uvrsti u Rebalans budžeta za 2024. godinu“, kažu u banjalučkom SNSD-u.

Pratite nas i putem Vibera