Majka Svjetlana potvrdila

Prikupljen novac za liječenje Sergeja Stupara u Moskvi

  • Izvor: Srpskainfo
  • 28.06.2024. 10:49

Prikupljeno je dovoljno novca za odlazak u Moskvu i nastavak liječenja dvadesetogodišnjeg Sergeja Stupara iz Banjaluke, koji je nakon saobraćajne nesreće pao u komu, i koji je ujedinio srca mnogih dobrih ljudi koji su na razne načine učestvovali u prikupljanju novčanih sredstava.

Potvrdila je to Svjetlana Bednaš, Sergejeva majka, koja ističe da je plan da u utorak ili srijedu sljedeće sedmice Sergej krene put Moskve.

– Jednog od ta dva dana sigurno krenućemo iz Beograda za Moskvu, a Sergej će biti prebačen iz Gradiške do Beograda medicinskim helikopterom. Sergej je u dobrom stanju, sredstva su prikupljena, ostalo je tu možda još nešto sitno da se skupi, ali ja trenutno imam novac koji je meni potreban da mi odemo i da se to liječenje započne. Iskreno se nadam da će od našeg dolaska u Moskvu sve ići nabolje i da ćemo se vrlo brzo vratiti normalnim avionom u Banjaluku – rekla je Bednaševa.

Napominje da Sergeja u Rusiji očekuje eksperimentalni vid liječenja.

– U pitanju su terapije matičnim ćelijama koje se rade samo u toj jednoj klinici u Moskvi i u još jednoj klinici u Kini. Radi se po principu da se uzimaju njegove matične ćelije, koje se potom ubrizgavaju u oštećena tkiva u mozgu. Terapija traje godinu dana, s tim da su meni ljekari iz te klinke rekli da bi se prvi rezultati mogli vidjeti čak i nakon dva mjeseca. Naravno, to se sve uzima sa dozom rezerve, jer ja sam u ovih jedanaest mjeseci naučila da tu nema nekih pretjeranih garancija, ali se rukovodim tim da je to klinika koja je pomogla malom Milošu Božoviću, a ja sam preko njegovih roditelja i saznala za tu kliniku. Oni su napravili veliki napredak, a s obzirom da je to dječak koji je skoro deset godina bio u komi i u mnogo gorem stanju od mog Sergeja, i iz te tačke gledišta kada posmatram situaciju, ja se za svog Sergeja nadam potpunom oporavku – objašnjava Bednaševa.

Pratite nas i putem Vibera