Цијене које су изазвале револт, поново у оптицају

Поскупљује паркинг у Бањалуци: Погледајте нове цијене

  • Извор: РТРС
  • 25.09.2023. 13:52

Возачи у Бањалуци ће од сљедеће седмице паркирање плаћати скупље него сада, рекао је за РТРС градски менаџер Бојан Кресојевић.

Истакао је да неће бити промјене зона.

- Дошло је до мањих измјена у односу на претходне цијене паркирања у корист грађана, али су цијене углавном кориговане на више - истакао је Кресојевић.

У правилнику је наведено да ће цијена паркирања на паркиралиштима у нултој и првој тарифној зони износити двије марке за сат времена паркирања, а до сада је у овим зонама коштала једну КМ.

Počinje naplata parkinga u Banjaluci

Počinje naplata parkinga u Banjaluci

Цјелодневна карта за паркирање у овим зонама износиће седам КМ умјесто досадашњих пет.

Цијена паркирања у другој тарифној зони износиће једну КМ за сваки започети час паркирања, умјесто досадашњих 0,50 КМ, а цјелодневна карта за паркирање износиће пет КМ, умјесто досадашње три КМ.

Цијена мјесечне паркинг карте, која се може користити на свим паркиралиштима, осим у нултој тарифној зони и јавној гаражи у улици Алеја Светог Саве блок "Д", износиће 100 КМ, а годишње 1.000 КМ. Тај износ се неће мијењати у односу на тренутну ситуацију, али има корекција у другој зони.

Nove cijene i nove zone ispraznile parkinge

Nove cijene i nove zone ispraznile parkinge

Цијена мјесечне паркинг карте која се може користити само на паркиралиштима у другој тарифној зони износиће 60 КМ, у односу на садашњих 40 КМ, а годишња ће износити 600 КМ, што је за 200 КМ више у односу на садашњих 400 КМ.

Станари зграда тренутно плаћају повлаштене карте у јединственом износу, 10 КМ мјесечно или 50 КМ годишње и тај износ се неће у будућности мијењати.

Нове цијене дефинисане су Правилником о условима, начину коришћења, организацији, начину наплате и контроле паркирања на јавним паркиралиштима на којима је уведена наплата паркирања на подручју града Бањалуке који је објављен крајем прошле седмице у Службеном гласнику Републике Српске.

Besplatan parking ozbiljno oštetio budžet Banjaluke

Besplatan parking ozbiljno oštetio budžet Banjaluke

Овај правилник ступа на снагу осам дана од дана објављивања, а објављен је у Службеном гласнику Републике Српске 22. септембра.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)