Cijene koje su izazvale revolt, ponovo u opticaju

Poskupljuje parking u Banjaluci: Pogledajte nove cijene

  • Izvor: RTRS
  • 25.09.2023. 13:52

Vozači u Banjaluci će od sljedeće sedmice parkiranje plaćati skuplje nego sada, rekao je za RTRS gradski menadžer Bojan Kresojević.

Istakao je da neće biti promjene zona.

- Došlo je do manjih izmjena u odnosu na prethodne cijene parkiranja u korist građana, ali su cijene uglavnom korigovane na više - istakao je Kresojević.

U pravilniku je navedeno da će cijena parkiranja na parkiralištima u nultoj i prvoj tarifnoj zoni iznositi dvije marke za sat vremena parkiranja, a do sada je u ovim zonama koštala jednu KM.

Počinje naplata parkinga u Banjaluci

Počinje naplata parkinga u Banjaluci

Cjelodnevna karta za parkiranje u ovim zonama iznosiće sedam KM umjesto dosadašnjih pet.

Cijena parkiranja u drugoj tarifnoj zoni iznosiće jednu KM za svaki započeti čas parkiranja, umjesto dosadašnjih 0,50 KM, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosiće pet KM, umjesto dosadašnje tri KM.

Cijena mjesečne parking karte, koja se može koristiti na svim parkiralištima, osim u nultoj tarifnoj zoni i javnoj garaži u ulici Aleja Svetog Save blok "D", iznosiće 100 KM, a godišnje 1.000 KM. Taj iznos se neće mijenjati u odnosu na trenutnu situaciju, ali ima korekcija u drugoj zoni.

Nove cijene i nove zone ispraznile parkinge

Nove cijene i nove zone ispraznile parkinge

Cijena mjesečne parking karte koja se može koristiti samo na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni iznosiće 60 KM, u odnosu na sadašnjih 40 KM, a godišnja će iznositi 600 KM, što je za 200 KM više u odnosu na sadašnjih 400 KM.

Stanari zgrada trenutno plaćaju povlaštene karte u jedinstvenom iznosu, 10 KM mjesečno ili 50 KM godišnje i taj iznos se neće u budućnosti mijenjati.

Nove cijene definisane su Pravilnikom o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima na kojima je uvedena naplata parkiranja na području grada Banjaluke koji je objavljen krajem prošle sedmice u Službenom glasniku Republike Srpske.

Besplatan parking ozbiljno oštetio budžet Banjaluke

Besplatan parking ozbiljno oštetio budžet Banjaluke

Ovaj pravilnik stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja, a objavljen je u Službenom glasniku Republike Srpske 22. septembra.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program