Posjedovni i vlasnički list

Pogledajte dokaz da Kuća Milanovića nije vlasništvo grada Banjaluka, prijeti milionska tužba

  • Izvor: ATV
  • 13.09.2024. 09:33

Kuća Milanovića nije u vlasništvu grada Banjaluka, a dokaz za to je posjedovni list izdat 11. septembra ove godine, koji je u posjedu ATV-a.

U posjedovnom listu jasno je navedeno da je vlasnik Samoupravna interesna zajednica (SIZ).

To potvrđuje i vlasnički list iz 70-ih godina, što jasno govori da grad Banjaluka nije upisan u javne evidencije, što znači da nema vlasništvo nad Kućom Milanovića i njome ne može raspolagati.

Na kuću Milanovića pravo polažu i druga lica, što se, kako ATV saznaje, potvrdilo kada je Gradska uprava pokušala, maltene preko noći, upisati Kuću Milanovića kao svoje vlasništvo.

Javila su se tri zainteresovana lica i odgođen je javni uvid. Dakle, nisu riješeni imovinsko pravni odnosi, što dalje znači gdje se u javnim evidencijama vode različiti upisi, a bez neriješenih imovinsko pravnih odnosa ne može se izdati građevinska dozvola. Bez građevinske dozvole se ne može dobiti upotrebna dozvola. Ne može se ni izraditi projekat, jer bez građevinske dozvole nema nadzora i tu se postavlja pitanje kako su i u koje svrhe utrošeno 4.500.000 KM, koje je dala Vlada Republike Srpske.

Da bi zbog ove podvale Gradske uprave moglo biti u tužbi, rekao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik o kući Milanovića: Grad doveo Vladu u zabludu, moguće milionske tužbe

Dodik o kući Milanovića: Grad doveo Vladu u zabludu, moguće milionske tužbe

"Čuli smo da postoji problem sa porodicom koja je zatražila ranije kroz privatizaciju neke akcije. Ne mogu da vjerujem, mislim da je u najmanju ruku nekorisno sve to što se radi. Na taj način dovesti Vladu Republike Srpske u zabludu je ozbiljan problem".

Zakon je jasan, ukoliko se porodica odluči na pokretanje sudskog postupka, grad Banjaluka će se, zbog samovolje i neznanja gradonačelnika Draška Stanivukovića, naći pred milionskom tužbom.

Pratite nas i putem Vibera