Бањалука

Почео седми "Vivia Run&More Weekend" – два дана, шест трка, 7.000 учесника (ФОТО)

  • Извор: АТВ
  • 01.06.2024. 14:28

Тропик Бамбини Маратоном отворен је седми "Vivia Run&More Weekend". Стотине предшколаца, узраста од двије до седам година одмјерило је снаге на тркачкој стази, у пратњи родитеља, старатеља и тренера волонтера, саопштили су организатори.

На циљу су сви добили медаље и поклоне спонзора. Организатори су наградили фер плеј, поштовање разлика, пријатељство, истрајност и узајамну подршку. Афтер парти употпунио је Кловн Фазонко и музички пријатељи.

- Годинама успјешно промовишемо спорт међу новим генерацијама и поносни смо на ту чињеницу. У сарадњи са пословним партнерима, славимо сваку освојену здраву навику и дјецу награђујемо посебно дизајнираним медаљама, музиком, смијехом, новим познанствима и свим бојама забаве – каже Горан Ћорић, директор и идејни творац "Vivia Run&More Weekend" фестивала у Бањалуци.

Првог фестивалског дана на програму је и "Интерспорт School Run" која обухвата такмичења основаца и средњошколаца на 800 метара у различитим категоријама - за лични и школски резултат. Котизација је бесплатна, а поклони спремни.

Субота вече резервисана је за најлуђу забаву у оквиру урнебесне и јединствене у Европи "Нектар Color Fun Run". Бањалучани и њихови гости, различитих профила и генерација, трче два километра посипајући се органским бојама, уз поздравне децибеле са музичких пунктова. Град на Врбасу одзвања смијехом, плесом, другарством и поклонима.

Другог фестивалског дана је централни догађај – десети, јубиларни Метромедиа РМЦ Бањалука Полумаратон. Истовремено се трчи Имлек РМЦ 10к и Г-Drive 5к Team Run.

Сваки учесник фестивала добио је прилику да подржи развој спортске културе међу генерацијама које расту – донирањем двије КМ или продајом освојених километара здравља. Организатори новац усмјеравају Покрету "Марина Маљковић" који на кошаркашки терен изводи дјевојчице из Бањалуке.

Пријатељи фестивала су: Вивиа, Метромедиа Гроуп, Имлек, Г Петрол, Спорт Висион, Тропиц, Интерспорт, Нектар, Мтел, НЛБ банка, Предсједник Републике Српске, Министарство просвјете Републике Српске и Град Бањалука.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.