Огласио се

Ово је бајкер из Бањалуке чији снимак је одушевио регион

  • Извор: Глас Српске
  • 20.08.2024. 09:50

Неустрашиви Бањалучанин Немања Михајловић, који је недавно својим умијећем вожње мотора одушевио цијели регион, професионални је стант возач и свјетски првак у овом спорту.

Oвај каскадер је испричао како га је славље у центру града, које је уприличено поводом успјеха српских ватерполиста на Олимпијским играма, навело да и он на свој начин допринесе прослави медаље. Стојећи на мотору провозао се централном градском улицом са високо подигнутом српском тробојком у руци.

"Стајати на мотору и није превише захтјевно, чак је један од лакших трикова које умијем, али народ на то најбоље реагује јер изгледа атрактивно", рекао је Михајловић за "Глас Српске" и додао да видео није плански снимљен, него га је атмосфера понијела.

Прича да се љубав према акробатској вожњи јавила још у дјетињству, када је на ЦД-у гледао снимке америчких хулигана који возе моторе.

Срцепарајућа објава оца дјечице настрадале у језивој несрећи

Срцепарајућа објава оца дјечице настрадале у језивој несрећи

"То ме навело да почнем вјежбати на бициклу, а касније и на мотору и, ето, сад сам једини професионални стант возач у БиХ", рекао је Михајловић.

Према његовим ријечима, на почетку му није био циљ да се такмичи, јер није знао да је то што ради заправо спорт, док једном на интернету није пронашао да се у Европи ипак одржавају такмичења овог типа.

"На Европско првенство у Мађарску сам отишао 2013. године и одмах освојио прво мјесто. Затим сам идуће године у Бугарској узео титулу првака свијета у класи до 500 кубика", истакао је Михајловић.

Како каже, највеће задовољство му представља његових пар сати уживања док вјежба акробације на мотору.

"Возим пар сати дневно, слушам музику, а учење новог трика ми је забавно, јер ме то испуњава", рекао је Михајловић и додао како је добар осјећај радити нешто што представља ризик, а опет, с друге стране, се може контролисати.

Јелена Карлеуша открила шта највише замјера Душку Тошићу

Јелена Карлеуша открила шта највише замјера Душку Тошићу

Улога супруга и родитеља на пет година га је одвојила од овог екстремног спорта, али се у скорије вријеме враћа у рутину.

"С обзиром на то да расту у оваквом окружењу, син и кћерка су заинтересовани за акробатску вожњу. Са заштитном опремом у контролисаним условима их учим неким триковима, јер сматрам да је боље да им ја покажем, него да сами покушавају нешто непромишљено", појаснио је Михајловић нагласивши да му је супруга велика подршка у свему.

Како каже, размишљао је да почне тренирати заинтересоване за овај спорт, али је тешко отворити школу за стант.

"Особама које нису пунољетне, а жељеле би да тренирају, требала би дозвола родитеља. Међутим, мало који родитељ ће потписати да му се дијете бави оваквим спортом", истакао је Михајловић.

Због тога, како каже, његове идеје нису уродиле плодом, али радо помаже почетницима који му се путем друштвених мрежа јаве за савјет.

Карлеуша проговорила о новом партнеру

Карлеуша проговорила о новом партнеру

"Жао ми је што код нас стант вожња није заживјела, јер волим овај спорт и желим да се развија. Тренирам у Инцелу и свако ко је заинтересован, може ми се јавити да одрадимо тренинг заједно", рекао је он и додао како је и њему занимљивије да вози са неким, а не сам.

Повреде

Када је ријеч о повредама које су честе код овакве вожње, Михајловић каже да није имао веће, али да је падао троцифрен број пута са мотора.

"Било је ту неких мањих ломова и уганућа, али никад ме повреда није онеспособила на дужи период, јер увијек носим заштитну опрему и возим промишљено", рекао је Михајловић.

Епилог несреће код бањалучког ресторана: Повријеђени превезени на УКЦ

Епилог несреће код бањалучког ресторана: Повријеђени превезени на УКЦ

Каже да га је раније то спутавало јер су други возачи који су се повређивали напредовали брже од њега, али он није хтио да прихвати тај ризик, јер је свакако улог превелик.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: