Oglasio se

Ovo je bajker iz Banjaluke čiji snimak je oduševio region

  • Izvor: Glas Srpske
  • 20.08.2024. 09:50

Neustrašivi Banjalučanin Nemanja Mihajlović, koji je nedavno svojim umijećem vožnje motora oduševio cijeli region, profesionalni je stant vozač i svjetski prvak u ovom sportu.

Ovaj kaskader je ispričao kako ga je slavlje u centru grada, koje je upriličeno povodom uspjeha srpskih vaterpolista na Olimpijskim igrama, navelo da i on na svoj način doprinese proslavi medalje. Stojeći na motoru provozao se centralnom gradskom ulicom sa visoko podignutom srpskom trobojkom u ruci.

"Stajati na motoru i nije previše zahtjevno, čak je jedan od lakših trikova koje umijem, ali narod na to najbolje reaguje jer izgleda atraktivno", rekao je Mihajlović za "Glas Srpske" i dodao da video nije planski snimljen, nego ga je atmosfera ponijela.

Priča da se ljubav prema akrobatskoj vožnji javila još u djetinjstvu, kada je na CD-u gledao snimke američkih huligana koji voze motore.

Srceparajuća objava oca dječice nastradale u jezivoj nesreći

Srceparajuća objava oca dječice nastradale u jezivoj nesreći

"To me navelo da počnem vježbati na biciklu, a kasnije i na motoru i, eto, sad sam jedini profesionalni stant vozač u BiH", rekao je Mihajlović.

Prema njegovim riječima, na početku mu nije bio cilj da se takmiči, jer nije znao da je to što radi zapravo sport, dok jednom na internetu nije pronašao da se u Еvropi ipak održavaju takmičenja ovog tipa.

"Na Еvropsko prvenstvo u Mađarsku sam otišao 2013. godine i odmah osvojio prvo mjesto. Zatim sam iduće godine u Bugarskoj uzeo titulu prvaka svijeta u klasi do 500 kubika", istakao je Mihajlović.

Kako kaže, najveće zadovoljstvo mu predstavlja njegovih par sati uživanja dok vježba akrobacije na motoru.

"Vozim par sati dnevno, slušam muziku, a učenje novog trika mi je zabavno, jer me to ispunjava", rekao je Mihajlović i dodao kako je dobar osjećaj raditi nešto što predstavlja rizik, a opet, s druge strane, se može kontrolisati.

Jelena Karleuša otkrila šta najviše zamjera Dušku Tošiću

Jelena Karleuša otkrila šta najviše zamjera Dušku Tošiću

Uloga supruga i roditelja na pet godina ga je odvojila od ovog ekstremnog sporta, ali se u skorije vrijeme vraća u rutinu.

"S obzirom na to da rastu u ovakvom okruženju, sin i kćerka su zainteresovani za akrobatsku vožnju. Sa zaštitnom opremom u kontrolisanim uslovima ih učim nekim trikovima, jer smatram da je bolje da im ja pokažem, nego da sami pokušavaju nešto nepromišljeno", pojasnio je Mihajlović naglasivši da mu je supruga velika podrška u svemu.

Kako kaže, razmišljao je da počne trenirati zainteresovane za ovaj sport, ali je teško otvoriti školu za stant.

"Osobama koje nisu punoljetne, a željele bi da treniraju, trebala bi dozvola roditelja. Međutim, malo koji roditelj će potpisati da mu se dijete bavi ovakvim sportom", istakao je Mihajlović.

Zbog toga, kako kaže, njegove ideje nisu urodile plodom, ali rado pomaže početnicima koji mu se putem društvenih mreža jave za savjet.

Karleuša progovorila o novom partneru

Karleuša progovorila o novom partneru

"Žao mi je što kod nas stant vožnja nije zaživjela, jer volim ovaj sport i želim da se razvija. Treniram u Incelu i svako ko je zainteresovan, može mi se javiti da odradimo trening zajedno", rekao je on i dodao kako je i njemu zanimljivije da vozi sa nekim, a ne sam.

Povrede

Kada je riječ o povredama koje su česte kod ovakve vožnje, Mihajlović kaže da nije imao veće, ali da je padao trocifren broj puta sa motora.

"Bilo je tu nekih manjih lomova i uganuća, ali nikad me povreda nije onesposobila na duži period, jer uvijek nosim zaštitnu opremu i vozim promišljeno", rekao je Mihajlović.

Еpilog nesreće kod banjalučkog restorana: Povrijeđeni prevezeni na UKC

Еpilog nesreće kod banjalučkog restorana: Povrijeđeni prevezeni na UKC

Kaže da ga je ranije to sputavalo jer su drugi vozači koji su se povređivali napredovali brže od njega, ali on nije htio da prihvati taj rizik, jer je svakako ulog prevelik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: