Окренули му леђа

Оснивачи ПДП-а против политике Драшка Станивуковића

  • Извор: АТВ
  • 02.10.2024. 19:11

Драшку Станивуковићу леђа су окренули и оснивачи ПДП-а. Један од њих је и Бранко Докић који је јавно подржао Јелену Тривић. Тривићка је оснивањем свог Фронта одвукла добар дио чланова ПДП-а. А дио оних који су званично остали у странци, како сазнајемо, подржавају Тривићеву, а не Станивуковића.

- Вјерујем да има много људи у ПДП- у који су остали из ових или оних разлога вијерни чланству, односно, идејама које та странка некада пропагирала, не овом што сада раде Станивуковић и Бореновић - каже Јелена Тривић.

Све више је оних који јавно критикују лидера партије Бранислава Бореновића и првог човјека бањалучког ПДП-а Драшка Станивуковића.

Са руководством партије мишљења не дијели ни Милко Грмуша, који је поднио оставку на свим страначким функцијама. 

- Имам контакт са обичним члановима ПДП-а и то су моји пријатељи широм Републике Српске који се припремају за ове изборе. Што се тиче вођења партије и процјене, не знам ништа. И зато сам релаксиран и хвала Богу што не знам ништа. Када сам схватио да политика и начин спровођења некадашње политике није у складу са оним што треба да буде. Нисам послије ријеч хтио да кажем, јер сам демократа и поштујем одлуку већине и нисам се мијешао - нагласио је Милко Грмуша.

Један од оснивача ПДП-а Бранко Докић подржао Јелену Тривић

Један од оснивача ПДП-а Бранко Докић подржао Јелену Тривић

Од звучнијих имена ПДП-а у кампањи се не појављује Игор Црнадак.

Црнадак је јавно критиковао рад Драшка Станивуковића. ПДП је, кажу бивши чланови партије, одавно скренуо са пута. 

- Обећања су била малтене да ће цијели бањалучки ПДП бити запослен, а колико знам, он је то учинио за око 200 људи. То значи да је 2.000 незадовољних. Исто тако нека кадровска рјешења као што је избор директора Водовода, гинеколога, су глупост да је то био аутогол за ПДП - каже Синиша Ђорђевић, предсједник ПДП 1999.

И много је оних који за распад странке прстом упиру у Станивуковића. Због њега су два члана партије напустили одборничку листу ПДП-а и открили бројне малверзације градоначелника Бањалуке. 

- Ви када слушате и гледате Бореновића ви бисте рекли да се ту ништа не дешава да је све у најбољем реду и да ПДП никада није био јачи. А моја је теза одавно говорим да је ПДП у озбиљној кризи да је он практично пред гашењем - поручује Драго Вуковић, социолог и универзитетски професор.

А док Бореновић о проблемима ћути, у странци коју води планирају његову смјену. Извори из ПДП-а откривају да ту намјеру имају Драшко Станивуковић и Небојша Дринић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)