Okrenuli mu leđa

Osnivači PDP-a protiv politike Draška Stanivukovića

  • Izvor: ATV
  • 02.10.2024. 19:11

Drašku Stanivukoviću leđa su okrenuli i osnivači PDP-a. Jedan od njih je i Branko Dokić koji je javno podržao Jelenu Trivić. Trivićka je osnivanjem svog Fronta odvukla dobar dio članova PDP-a. A dio onih koji su zvanično ostali u stranci, kako saznajemo, podržavaju Trivićevu, a ne Stanivukovića.

- Vjerujem da ima mnogo ljudi u PDP- u koji su ostali iz ovih ili onih razloga vijerni članstvu, odnosno, idejama koje ta stranka nekada propagirala, ne ovom što sada rade Stanivuković i Borenović - kaže Jelena Trivić.

Sve više je onih koji javno kritikuju lidera partije Branislava Borenovića i prvog čovjeka banjalučkog PDP-a Draška Stanivukovića.

Sa rukovodstvom partije mišljenja ne dijeli ni Milko Grmuša, koji je podnio ostavku na svim stranačkim funkcijama. 

- Imam kontakt sa običnim članovima PDP-a i to su moji prijatelji širom Republike Srpske koji se pripremaju za ove izbore. Što se tiče vođenja partije i procjene, ne znam ništa. I zato sam relaksiran i hvala Bogu što ne znam ništa. Kada sam shvatio da politika i način sprovođenja nekadašnje politike nije u skladu sa onim što treba da bude. Nisam poslije riječ htio da kažem, jer sam demokrata i poštujem odluku većine i nisam se miješao - naglasio je Milko Grmuša.

Jedan od osnivača PDP-a Branko Dokić podržao Jelenu Trivić

Jedan od osnivača PDP-a Branko Dokić podržao Jelenu Trivić

Od zvučnijih imena PDP-a u kampanji se ne pojavljuje Igor Crnadak.

Crnadak je javno kritikovao rad Draška Stanivukovića. PDP je, kažu bivši članovi partije, odavno skrenuo sa puta. 

- Obećanja su bila maltene da će cijeli banjalučki PDP biti zaposlen, a koliko znam, on je to učinio za oko 200 ljudi. To znači da je 2.000 nezadovoljnih. Isto tako neka kadrovska rješenja kao što je izbor direktora Vodovoda, ginekologa, su glupost da je to bio autogol za PDP - kaže Siniša Đorđević, predsjednik PDP 1999.

I mnogo je onih koji za raspad stranke prstom upiru u Stanivukovića. Zbog njega su dva člana partije napustili odborničku listu PDP-a i otkrili brojne malverzacije gradonačelnika Banjaluke. 

- Vi kada slušate i gledate Borenovića vi biste rekli da se tu ništa ne dešava da je sve u najboljem redu i da PDP nikada nije bio jači. A moja je teza odavno govorim da je PDP u ozbiljnoj krizi da je on praktično pred gašenjem - poručuje Drago Vuković, sociolog i univerzitetski profesor.

A dok Borenović o problemima ćuti, u stranci koju vodi planiraju njegovu smjenu. Izvori iz PDP-a otkrivaju da tu namjeru imaju Draško Stanivuković i Nebojša Drinić. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)