Бањалука

Од транспарентности ни трага: Станивуковић нијем на питања о његовој обмани

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2024. 16:01

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, чини се, транспарентност је заборавио у септембру 2020. године, јер је остао нијем на наша питања о једној од његових највећих обмана - плацевима за младе брачне парове.

Станивуковића смо питали да ли је затворен јавни позив за додјелу плацева за млад брачне парове и самохране родитеље, али одговора нема, као ни његове транспарентности коју је обећавао док је 2020. године прикупљао гласове.

Одговор нисмо добили ни на питање колико људи се до сада пријавило за додјелу плацева, а у Градској управи нисмо успјели ни да сазнамо о којим плацевима се тачно ради, односно, гдје се налази земља коју Град планира да додијели у ове сврхе.

Није нам одговорено ни на питање када се може очекивати додјела бесплатних плацева, а с обзиром да је ријеч о обмани одговор је једноставан - никад.

Вјеровали или не: Миличевић се похвалио побједом на ЦИК-ом који је изабрала опозиција

Вјеровали или не: Миличевић се похвалио побједом на ЦИК-ом који је изабрала опозиција

Да је тако већ је потврдило и Правобранилаштво Републике Српске, које је објаснило одлуку о прибављању, управљању и располагању имовином доносе Скупштине локалних заједница те свака друга одлука и поступање представља кршење Закона и довођење у заблуду грађана да се плацеви могу додјељивати без накнаде. Такву одлуку бањалучка Скупштина никада није донијела.

И сам Станивуковић је, очигледно схвативши да је његова обмана раскринкана, касније рекао да је имао намјеру да младим брачним паровима дијели своју дједовину.

"Одем ја кући и кажем свом оцу. Ћале мој добри, имамо ми пуно ђедовине. Моја породица има земље у Мотикама, Куљанима. Даћу ја свом народу да покажем да је могуће. Од наше земље смо испарцелисали да почнемо са подјелом бесплатних плацева", рекао је Станивуковић и на тај начин признао да нема градске земље коју може да подијели. И тако је постало јасно да је само обмануо младе људе.

Станивуковић опет гради на туђој земљи и за туђу земљу издаје документацију!

Станивуковић опет гради на туђој земљи и за туђу земљу издаје документацију!

Сада, свјестан да кршењем закона и лажима неће далеко догурати, остаје нијем на питања медија, а обећана транспарентност и даље тапка у предизборној кампањи из 2020. године и нема назнака да ће се помјерити.

Пратите нас и путем Вибера