Banjaluka

Od transparentnosti ni traga: Stanivuković nijem na pitanja o njegovoj obmani

  • Izvor: ATV
  • 27.09.2024. 16:01

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, čini se, transparentnost je zaboravio u septembru 2020. godine, jer je ostao nijem na naša pitanja o jednoj od njegovih najvećih obmana - placevima za mlade bračne parove.

Stanivukovića smo pitali da li je zatvoren javni poziv za dodjelu placeva za mlad bračne parove i samohrane roditelje, ali odgovora nema, kao ni njegove transparentnosti koju je obećavao dok je 2020. godine prikupljao glasove.

Odgovor nismo dobili ni na pitanje koliko ljudi se do sada prijavilo za dodjelu placeva, a u Gradskoj upravi nismo uspjeli ni da saznamo o kojim placevima se tačno radi, odnosno, gdje se nalazi zemlja koju Grad planira da dodijeli u ove svrhe.

Nije nam odgovoreno ni na pitanje kada se može očekivati dodjela besplatnih placeva, a s obzirom da je riječ o obmani odgovor je jednostavan - nikad.

Vjerovali ili ne: Miličević se pohvalio pobjedom na CIK-om koji je izabrala opozicija

Vjerovali ili ne: Miličević se pohvalio pobjedom na CIK-om koji je izabrala opozicija

Da je tako već je potvrdilo i Pravobranilaštvo Republike Srpske, koje je objasnilo odluku o pribavljanju, upravljanju i raspolaganju imovinom donose Skupštine lokalnih zajednica te svaka druga odluka i postupanje predstavlja kršenje Zakona i dovođenje u zabludu građana da se placevi mogu dodjeljivati bez naknade. Takvu odluku banjalučka Skupština nikada nije donijela.

I sam Stanivuković je, očigledno shvativši da je njegova obmana raskrinkana, kasnije rekao da je imao namjeru da mladim bračnim parovima dijeli svoju djedovinu.

"Odem ja kući i kažem svom ocu. Ćale moj dobri, imamo mi puno đedovine. Moja porodica ima zemlje u Motikama, Kuljanima. Daću ja svom narodu da pokažem da je moguće. Od naše zemlje smo isparcelisali da počnemo sa podjelom besplatnih placeva", rekao je Stanivuković i na taj način priznao da nema gradske zemlje koju može da podijeli. I tako je postalo jasno da je samo obmanuo mlade ljude.

Stanivuković opet gradi na tuđoj zemlji i za tuđu zemlju izdaje dokumentaciju!

Stanivuković opet gradi na tuđoj zemlji i za tuđu zemlju izdaje dokumentaciju!

Sada, svjestan da kršenjem zakona i lažima neće daleko dogurati, ostaje nijem na pitanja medija, a obećana transparentnost i dalje tapka u predizbornoj kampanji iz 2020. godine i nema naznaka da će se pomjeriti.

Pratite nas i putem Vibera