Предсједник Скупштине града

Нинковић: Савјетујем грађане да паметно троше новац и не вјерују Станивуковићевим глупостима

  • 13.09.2024. 17:17

"Градоначелник Бањалуке је највећи лажов у Бањалуци. Позивам грађане да паметно троше новац и да не вјерују Станивуковићу и његовим глупостима", каже Љубо Нинковић за АТВ након најаве Драшка Станивуковића да ће рефундирати новац пензионерима који буду користили картице пријатељства.

"Не знам да је то могуће. Да ви из градске касе узмете новац и исплатите грађанима. Први пут то чујем у пословању било које јавне службе, па и било које јединице локалне самоуправе. То су лажи и преваре Драшка Станивуковића. Што би наш народ рекао, није мајка сина клела што је коцкао, него што се вадио. Имате ситуацију да је већ једном слагао грађане за картице у маркетима, а сада покушава и други пут када говори да донесу рачуне и да ће их рефундирати. Потпуно сам сигуран да је то још једна његова лаж. Поручујем грађанима да троше новац као и до сада, паметно и да не вјерују овом највећем политичком лажову", каже предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је данас да сваки пензионер који буде куповао на мјестима која град дефинише, дођу у Градску управу са рачунима и то ће им бити рефундирано. Рефундираће у износима оних попуста које су обећали.

Амиџић: Станивуковићево поигравање грађанима незапамћено у Српској, превару ће покушати одржати до избора

Амиџић: Станивуковићево поигравање грађанима незапамћено у Српској, превару ће покушати одржати до избора

"Да бисте направили било какву сарадњу између било којег правног лица, у овом случају града Бањалука и неког маркета, требало би да се направи споразум који би дефинисао: који су то производи, проценат, која је вриједност попуста. Ја нисам схватио од било којег правног лица које је он доводио у везу са градом за картице, да су имали споразуме потписане за такву врсту посла. Очигледно је злоупотријебио та правна лица, маркете, пумпе и осрамотио град Бањалуку", каже Нинковић.

Драшко Станивуковић је на данашњој конференцији за медије неколико пута добио питање да ли је град потписао споразуме, али ниједном није одговорио.

Стручњаци одавно упозоравали, Станивуковић ударао по свом: Никад веће гужве у Бањалуци

Стручњаци одавно упозоравали, Станивуковић ударао по свом: Никад веће гужве у Бањалуци

"Покушао је да злоупотријеби ситуацију како би грађанима рекао како је добар, како жели да нешто уради, да извади новац из лијевог и пребаци у десни џеп. Тај новац је новац грађана Бањалуке намијењен за потпуно друге ствар и опет још једном, тај новац није предвиђен у буџету и да је то злоупотреба службеног положаја и кршење закона који уређују ту област. Када постоји у буџету предвиђена средства за неку активност, онда се правно пронађе пут који оправдава такву врсту посла. Али то није било предвиђено у буџету за ову годину и то је и злоупотреба буџетских средстава, злоупотреба самог удружења пензионера. Једном нас је слагао за те картице, сад ће поново слагати за рефундирање новца", каже Нинковић. 

Пратите нас и путем Вибера