О подјели бесплатних плацева

Амиџић: Станивуковићево поигравање грађанима незапамћено у Српској, превару ће покушати одржати до избора

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2024. 15:45

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић манипулише грађанима обећањем да ће им подијелити бесплатно земљиште, иако правни систем ту могућност не познаје. У питању је превара коју се свим силама труде да одрже до избора, рекао је за АТВ генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић.

Он каже да оно што проблематично јесте спремност некога да се користи таквим манипулацијама и преварама да би дошао до гласова. Као његов бивши професор, Амиџић је Станивуковићу поручио да "није лијепо то што лаже".

„Није лијепо то што лаже, али је лијепо што је признао да није говорио истину, оно што смо сви знали отпочетка. Правни систем не познаје могућност да ви додијелите плац одређеној категорији физичких лица, приликом чега не можете да додијелите другим категоријама, рецимо, дјеца погинулих бораца, дјеца логораша, обољели од карцинома, све су то категорије које би у једном моменту могле поставити питање 'а зашто се не додјели и нама'. Правни систем из тог начина не дозвољава подјеле на тај начин“, изјавио је Амиџић.

Сад када су Станивуковић и његови сарадници видјели да те ствари нису могуће, односно, да нису правно проводиве, покушавају да изнађу одређени излаз, наводи Амиџић, који је био одборник у Скупштини града Бањалука.

"Ја сам рекао да ћу поклонити темељ за све и један нотарски уговор гдје имамо ситуацију да је град преписао земљиште, као што видите, то једноставно није могуће. Оно што је поражавајуће јесте да сте ви и даље спремни да манипулишете са тим људима, обећавате да ће се то десити. Да би наставили или створили слику да ће се то десити, ви купите 20 плацева или зовете ћалета да подијелите 20 плацева само да остане та слика да ће то тобоже да ће то функционисати“, истакао је Амиџић.

Додао је да је рачуница врло једноставна, надају се да нико неће видјети да је у питању превара све до избора. Након избора, каже Амиџић, то више неће бити битно и наћи ће се неки нови кривац.

„Не знам у политичкој пракси да ли је неко био спреман да се поиграва са људима на такав начин. За мене је то стварно страшно и никада се нико у Републици Српској није бавио таквим стварима. Оно што је интересантно у његовом видеу, поставља се питање ко води овај град, син или ћале, како он каже. То само показује комплетну анархију која се тренутно дешава и која је актуелна у граду Бањалука“, изјавио је Амиџић. 

Сам градоначелник је својим иступом показао да додјела бесплатног земљишта није могућа, то није могуће ни у једној локалној заједници. 

Поред свега овога, градска администрација је дошла до бројева људи који су конкурисали за те плацеве, и они ће, каже Амиџић, пред изборе бити позвани да гласају за одређену политичку опцију.

„За бесплатно земљиште је конкурисало преко 1.000 или 2.000 људи и сви су они оставили своје контакте и надају се да постоји нека могућност да добију тај плац. Реално стање је да ви немате хиљаду плацева у власништву града Бањалука, све и да хоћете тако нешто да урадите. Суштина је сљедећа, да се они пред изборе назову и да се замоле да гласају за ту и ту политичку опцију. То је класична злоупотреба положаја, али оно што је битније, ово је једна злоупотреба људи, на врло ружан начин“, закључио је Амиџић.

Пратите нас и путем Вибера