Predsjednik Skupštine grada

Ninković: Savjetujem građane da pametno troše novac i ne vjeruju Stanivukovićevim glupostima

  • 13.09.2024. 17:17

"Gradonačelnik Banjaluke je najveći lažov u Banjaluci. Pozivam građane da pametno troše novac i da ne vjeruju Stanivukoviću i njegovim glupostima", kaže Ljubo Ninković za ATV nakon najave Draška Stanivukovića da će refundirati novac penzionerima koji budu koristili kartice prijateljstva.

"Ne znam da je to moguće. Da vi iz gradske kase uzmete novac i isplatite građanima. Prvi put to čujem u poslovanju bilo koje javne službe, pa i bilo koje jedinice lokalne samouprave. To su laži i prevare Draška Stanivukovića. Što bi naš narod rekao, nije majka sina klela što je kockao, nego što se vadio. Imate situaciju da je već jednom slagao građane za kartice u marketima, a sada pokušava i drugi put kada govori da donesu račune i da će ih refundirati. Potpuno sam siguran da je to još jedna njegova laž. Poručujem građanima da troše novac kao i do sada, pametno i da ne vjeruju ovom najvećem političkom lažovu", kaže predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da svaki penzioner koji bude kupovao na mjestima koja grad definiše, dođu u Gradsku upravu sa računima i to će im biti refundirano. Refundiraće u iznosima onih popusta koje su obećali.

Amidžić: Stanivukovićevo poigravanje građanima nezapamćeno u Srpskoj, prevaru će pokušati održati do izbora

Amidžić: Stanivukovićevo poigravanje građanima nezapamćeno u Srpskoj, prevaru će pokušati održati do izbora

"Da biste napravili bilo kakvu saradnju između bilo kojeg pravnog lica, u ovom slučaju grada Banjaluka i nekog marketa, trebalo bi da se napravi sporazum koji bi definisao: koji su to proizvodi, procenat, koja je vrijednost popusta. Ja nisam shvatio od bilo kojeg pravnog lica koje je on dovodio u vezu sa gradom za kartice, da su imali sporazume potpisane za takvu vrstu posla. Očigledno je zloupotrijebio ta pravna lica, markete, pumpe i osramotio grad Banjaluku", kaže Ninković.

Draško Stanivuković je na današnjoj konferenciji za medije nekoliko puta dobio pitanje da li je grad potpisao sporazume, ali nijednom nije odgovorio.

Stručnjaci odavno upozoravali, Stanivuković udarao po svom: Nikad veće gužve u Banjaluci

Stručnjaci odavno upozoravali, Stanivuković udarao po svom: Nikad veće gužve u Banjaluci

"Pokušao je da zloupotrijebi situaciju kako bi građanima rekao kako je dobar, kako želi da nešto uradi, da izvadi novac iz lijevog i prebaci u desni džep. Taj novac je novac građana Banjaluke namijenjen za potpuno druge stvar i opet još jednom, taj novac nije predviđen u budžetu i da je to zloupotreba službenog položaja i kršenje zakona koji uređuju tu oblast. Kada postoji u budžetu predviđena sredstva za neku aktivnost, onda se pravno pronađe put koji opravdava takvu vrstu posla. Ali to nije bilo predviđeno u budžetu za ovu godinu i to je i zloupotreba budžetskih sredstava, zloupotreba samog udruženja penzionera. Jednom nas je slagao za te kartice, sad će ponovo slagati za refundiranje novca", kaže Ninković. 

Pratite nas i putem Vibera