Удружење грађевинских инжењера

МОСТ и Хексагон организују конференцију ''Modern Road Construction''

  • Извор: Агенције
  • 11.10.2024. 22:15

Удружење грађевинских инжењера МОСТ и удружење грађана Хексагон у периоду од 14 до 15 октобра ове године реализоваће другу конференцију под називом "Modern Road Construction“.

Конференција ће бити одржана 14. октобра у хотелу Courtyard by Marriot с почетком од девет часова.

На самој конференцији биће обрађен један панел и девет тема од којих свака има за циљ унапређење путне привреде, изградњу квалитетних и еколошки прихватљивих саобраћајница, те безбједних за све учеснике у саобраћају.  

Први блок предавања ће имати за циљ да учесницима презентује значај усвајања Правилника о струганим асфалтима у региону и искуства о примјени истих у земљама Европске Уније. Циљ панела који ће бити саставни дио конференције је презентовање учесницима стратегије управљања сливом ријеке Босне, као и могућност учестовања самог трупа ауто-пута у ефективној одбрани од поплава. Поред тога, учесницима ће се обратити представници водећих свјетских фирми из области нискоградње.

Циљ овог догађаја је размјена искустава о модерним асфалтним конструкцијама као и технологијама које се користе у самој нискоградњи и служе да побољшају квалитет, безбиједност и трајање асфалтних конструкција уз вођење бриге о еколошким карактеристикама.

На самом догађају биће присутно више од 100 учесника из Републике Српске, Федерације БиХ и земаља региона. Учесници махом долазе из пројектантских и извођачких компанија, Архитектонско-грађевинскогеодетског факултета Универзитета у Бањалуци, институција Републике Српске и Федерације БиХ и др.

Како су навели организатори, учесницима ће се обратити министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић као и директор Јавног предузећа "Путеви Републике Српске“ Милан Дакић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: