KOLAPS

Katastrofalne gužve u Banjaluci: Put do posla traje kao putovanje iz drugog grada

  • Izvor: ATV
  • 13.09.2024. 09:51

Građani Banjaluke suočavaju se sa sve većim saobraćajnim gužvama koje gotovo paralizuju grad. Čitaoci nam javljaju da putovanje automobilom do posla, koje bi trebalo trajati svega nekoliko minuta, sada izgleda kao da putuju iz drugog grada. Saobraćajni kolaps naročito je izražen u jutarnjim i popodnevnim satima kada se veliki broj vozila slijeva u centralne dijelove grada.

Ni "saobraćajna revolucija", koju je pompezno najavljivao i proveo gradonačelnik Draško Stanivuković, nije donijela unapređenje i smanjenje gužvi u saobraćaju – naprotiv, situacija je postala još gora. Građani tvrde da su promjene dovele do dodatnih zastoja, jer umjesto poboljšanja saobraćajnih tokova, pojedine nove regulacije samo su povećale haos na ključnim raskrsnicama i ulicama. Na taj problem su upozoravali i oni kojima je to struka, nije ih niko poslušao i, nažalost, ispostavilo se da su bili u pravu.

Stručnjaci odavno upozoravali, Stanivuković udarao po svom: Nikad veće gužve u Banjaluci

Stručnjaci odavno upozoravali, Stanivuković udarao po svom: Nikad veće gužve u Banjaluci

"Ujutro mi treba više od pola sata da pređem par kilometara. Nevjerovatno je kako se saobraćaj zaguši, kao da vozimo kroz London, a ne kroz Banjaluku," piše nam jedan ogorčeni čitalac, dok je jedan od komentara bio "Isparkirao sam se sa parkinga ispred zgrade i tu sam se zaglavio".

Gužve su postale dio svakodnevice, a mnogi krive neadekvatnu infrastrukturu i nedostatak dugoročnog plana za regulisanje saobraćaja. Građani navode da se više ne mogu odlučiti gdje je veća gužva, na tranzitu, u Centru, Boriku ili na Starčevici.

"Brže bih stigao na posao pješice, iako imam tri kilometra do posla," kaže drugi čitalac, koji ističe da se gužve povećavaju iz dana u dan, dok su radovi na pojedinim dijelovima grada dodatno zakomplikovali situaciju.

Iako je "saobraćajna revolucija" provedena nedavno, mnogi smatraju da su potrebne hitne intervencije u regulisanju saobraćaja kako bi grad normalno profunkcionisao. Dok nadležni ne ponude konkretna rješenja, put do posla za mnoge Banjalučane i dalje će predstavljati svakodnevni stres i gubitak vremena.

Ćopić za ATV: Banjaluka postala centar saobraćajnih gužvi

Ćopić za ATV: Banjaluka postala centar saobraćajnih gužvi


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: