Цијене расту

Ево колико у Бањалуци коштају прасетина и јагњетина

  • 20.12.2023. 13:45

Цијене јагњећег и прасећег печења у Бањалуци не престају да расту, па ако данас одлучите да се почастите, килограм јагњетине у популарним ресторанима платићете минимум 50 марака, док за најјефтинију прасетину морате издвојити 33 марке.

Сезона празника почиње, у Бањалуку полако долази велики број гостију који су жељни домаћих специјалитета, а један од првих је свакако печење. Због високих цијена живе ваге, и многи Бањалучани одлучују се на куповину печења на килограм, умјесто читавог прасета или јагњета, па је потражња велика.

Прасе

Прасе "са ражња" побјегло у ријеку - ВИДЕО

Сви који се одлуче почастити овим специјалитетима, у бањалучким ресторанима и печењарама платиће рекордне цифре, јер су прасеће и јагњеће печење никада скупље.

Ево какво је тренутно стање

Када је ријеч о печеној јагњетини, свима на ум падају култни ресторани „Орхидеја“ и „MyWay“, који су по овом специјалитету препознатљиви како домаћим тако и страним гурманима. Ипак, ове године осим одличног укуса, гурмани ће свакако запамтити и високу цијену, јер килограм овог деликатеса кошта 50, односно 55 марака. Да поскупљења не престају потврђује и чињеница да је печење у јуну, коштало 45 марака у оба ресторана.

Због несташице прасади драстично поскупјела јагњад

Због несташице прасади драстично поскупјела јагњад

Поред јагњетине, поменути ресторани у понуди имају и свјеже прасеће печење, које у „Орхидеји“ кошта 40, а у „MyWay““ 45 марака.

Уколико сте љубитељи прасећег печења, нешто јефтиније можете проћи у бањалучким печењарама. Тако килограм прасећег печења у печењари „Царство“ кошта 38 марака, док ћете у печењари „Прагње“ килограм прасетине платити 33 марке.

О томе да ли ће се и ове цијене мијењати у печењарама и ресторанима засад не говоре, али, имајући у виду да празници тек стижу, могуће је очекивати и додатна поскупљења, преноси БЛ портал.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм