Бањалука

Два кандидата се повукла са листе ПДП-а и тврде: Драшко планира дестабилизацију Српске и хаос

  • Извор: СРНА
  • 28.09.2024. 09:57

Кандидати на одборничкој листи ПДП-а у Бањалуци Љубиша Анчић и Наташа Мирошљевић Шестић повукли су се са листе и изнијели низ оптужби на рачун Драшка Станивуковића.

Како су нагласили, више није могуће служити грађанима онако како су обећали, јер је Драшко Станивуковић издао све и све подредио себи.

Открили су и разлоге због којих напуштају Станивуковићев тим.

"Ми, који смо до јуче били на истој страни са Драшком Станивуковићем и кандидати на његовој листи, осјећамо обавезу да јавно проговоримо о ситуацији која нас је натјерала да напустимо његов тим. Драшко је издао све и све подредио себи", навели су Анчић и Шестићева у саопштењу.

Од транспарентности ни трага: Станивуковић нијем на питања о његовој обмани

Од транспарентности ни трага: Станивуковић нијем на питања о његовој обмани

Како наглашавају, Драшко Станивуковић је, откако је постао свјестан да је његов пораз на изборима за градоначелника Бањалуке све извјеснији, ушао у фазу деструкције.

"Спреман је и да себи запали аутомобил или на други начин себе учини жртвом. Планира да у изборној ноћи изазове дестабилизацију Републике Српске, немире и хаос. Његова стратегија је јасна - искористиће сваки могући начин да у метежу преокрене пораз у своју корист, оптужујући за наводну изборну крађу. Сматрамо да је наша дужност да упозоримо јавност Бањалуке, Републике Српске, али и међународну заједницу на опасне потезе које Станивуковић планира, уколико избори не буду по његовој мјери", указали су они у саопштењу.

Према ријечима одборника који су напустили листу ПДП-а у Бањалуци, већ данима траје очајнички покушај да се прикрију сви трагови и документи који би након окончања мандата могли бити предмет интересовања надлежних органа.

"Небојша Дринић, у име Драшка Станивуковића, води акцију уништавања доказа који свједоче о њиховим приватним интересима и везама са тајкунима. Умјесто да се пред грађанима боре за што бољи резултат, они покушавају да обришу сваки траг сумњивих послова", наглашава се у саопштењу.

Као досадашњи кандидати на листи, они су истакли да не могу "остати нијеми пред чињеницом да се Драшково најближе окружење бави протежирањем и фаворизовањем себи блиских кандидата за одборнике, док остале гура на маргину".

"Истовремено, од нас се тражи да на своје име и образ обезбиједимо гласове за његову кандидатуру, без икакве подршке или равноправности унутар странке. Ово понашање је за нас неприхватљиво и крајње срамотно. Умјесто да се бори за повјерење грађана, Станивуковићев тим користи посљедње тренутке мандата да промовише личне интересе најближег круга, док занемарује остале који су годинама доприносили раду странке", наводи се у саопштењу.

Станивуковић обећао резове па запослио 500 људи у Градској управи

Станивуковић обећао резове па запослио 500 људи у Градској управи

Они су указали да је Драшко Станивуковић, својим понашањем и поступцима, ПДП претворио у нешто што никада није била.

"Странка која је некада била симбол интелектуалаца, патриота, космополита и демократског приступа данас је инструмент његових личних амбиција и личних интереса које дијели заједно са Небојшом Дринићем. Ми нисмо ту да служимо приватним интересима, нити да подржавамо овакве праксе. Из осјећаја одговорности према Републици Српској, нашим породицама и чланству ПДП, одлучили смо да ову истину изнесемо пред јавност, не чекајући исход избора. За нас постоје ствари важније од политичких побједа или пораза - то су честитост, правда и јавни интерес. Због тога се повлачимо са листе ПДП, јер на овој листи више није могуће служити грађанима онако како смо обећали", истакли су Анчић и Шестићева.

Они су додали да ово није само њихова одлука, већ њихов позив на одговорност према свима који вјерују у истину, правду и будућност Бањалуке. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.