Градоначелник Бањалуке

Станивуковић обећао резове па запослио 500 људи у Градској управи

  • Извор: АТВ
  • 26.09.2024. 19:10

Двије стотине радника у Градској управи је за Драшка Станивуковића, када је преузео мандат, било вишак. Након четири године, тај "вишак" се попео на 700. Математика је јасна. Станивуковић је током мандата запослио 500 радника. Плату у Градској управи сада добија више од хиљаду људи. То су информације које има и први човјек Синдиката управе Српске.

- Ту не рачунамо ове раднике који имају уговор о дјелу, уговоре о ауторским правима, уговоре неке друге природе који карактеришу стални радни однос - јасан је Божо Марић, предсједник Синдиката управе.

Истим цифрама располаже и министар финансија у Савјету министара БиХ. А о цифри која се издваја за плате оних које је градоначелник запослио и да се не прича. За то вријеме, Бањалука грца у дуговима. Нема новца за капиталне пројекте, али ни за измиривање обавеза. Све то на уштрб грађана. Станивуковић је на почетку мандата тврдио како ће број запослених смањити како би га ускладио са Законом. Није тешко погодити са чим је на крају Станивуковић ускладио додатних 500 радника.

Вукановић поручио да Станивуковић гази свакога како би дошао до циља, па упитао: Откуд његовим сарадницима станови и кола преко ноћи?

Вукановић поручио да Станивуковић гази свакога како би дошао до циља, па упитао: Откуд његовим сарадницима станови и кола преко ноћи?

- То су другари, политички активисти ПДП-а и они који су на различитим основама примљени. За њихове плате мјесечно се издваја 1,25 милиона КМ. Дакле, 15 милиона КМ годишње плаћамо другаре и активисте ПДП-а - изјавио је Срђан Амиџић, министар финансија и трезора у Савјету министара.

"Дипломе свих запослених у ГУ биће објављене". Обећао је то Драшко Станивуковић на почетку мандата. 

Станивуковић злоупотребио панорамски аутобус у предизборне сврхе и кампању

Станивуковић злоупотребио панорамски аутобус у предизборне сврхе и кампању

Списак је објавио крајем 2020. И у наредне, скоро четири године, се ућутао. Тешко је повјеровати да је градоначелник заборавио на помпезно најављену личну карту града и "транспарентну" Градску управу, јер су о броју радника који је запослио, он и његови сарадници упитани неколико пута. Питали смо и ми. Ником никада нису одговорили. 

Пратите нас и путем Вибера