Јасна порука градоначелнику

Бунт грађана против бетонизације: Они који су узели слова из Купусишта, данас их неоштећена вратили

  • Извор: АТВ
  • 15.09.2024. 18:37

Грађани који су узели слова "У" и "Ф", данас су их вратили у парк Купусиште и показали да су Станивуковићеве тврдње о крађи и уништавању слова биле лаж и начин да прикрије свој неуспјех и занемаривање воље народа. Воља грађана мора да се поштује, порука је грађана Бањалуке актуелном градоначелнику.

Миљан Пуповић, један од станара зграде код “Купусишта” каже да је овај чин био начин да се изрази бунт грађана, те додао да је на Збору грађана одлучено да се парк врати у првобитно стање, на шта се Градска управа није огласила.

Некада зелена оаза у ужем градском језгру, парк Купусиште, коју су грађани протестима жељели да сачувају, Станивуковићевом жељом постала је "Ћирилични парк" препун бетона.

Друга станарка зграде, Милкица Радељић Кресојевић, рекла је да је ово био револт, који су станари морали да предузму у отпору према бетонизацији и уништавању парка.

Станивуковићеве тврдње да се ради о хулиганском чину и да су слова била уништена или украдена су брзо демантоване од стране грађана, који истичу да није било никакве девастације, већ да је градоначелник покушао да прикрије незадовољство грађана, односно, свој неуспјех.

"Та слова нису ни уништена, нису девастирана, ни отуђена како је наш градоначелник господин Драшко Станивуковић изјављивао протекла два дана. Ово је само још један примјер како градоначелник лаже и манипулише јавношћу. Умјесто да слуша грађане, он их оптужује и прави спектакл на друштвеним мрежама", поручују огорчени грађани.

Драшку украли ''УФ'' - Свађа незадовољних грађана и Станивуковића

Драшку украли ''УФ'' - Свађа незадовољних грађана и Станивуковића

Иако огорчени бетонизацијом овог парка, они који су уклонили, данас су сами вратили слова "У" и "Ф", те поручили су да је поента цијеле приче била да градоначелник мора да зна шта грађани мисле и шта грађани желе.

"Ми се два мјесеца овдје окупљамо, нико нас није пропратио и испратио и питао шта ми желимо", додају грађани, уз опаску да жеља грађана највећег града Српске није да крши вољу свих и преуређује парк како он хоће.

На терен је данас изашла и бањалучка полиција која је констатовала да су слова пронађена. 

Слова "УФ", на овај начин, постала су својеврстан симбол грађанског отпора уништавању зелених површина у Бањалуци и Станивуковићевој политици политичких перформанса умјесто конкретних рјешења за грађане.

Подсјетићемо, незадовољство градоначелником који је дошао на власт обећавајући промјене и поштовање воље народа, "куле и градове", полако достиже свој врхунац.

Станивуковићеве картице пријатељства: Грађани данима обилазе маркете и апотеке, али попуста нема

Станивуковићеве картице пријатељства: Грађани данима обилазе маркете и апотеке, али попуста нема

Данима се налази под ударом критика због низа обмана и политичких перформанса, попут картица пријатељства, бесплатних градских плацева за младе, бесплатне легализације и многих других, којима, додуше неуспјешно, скреће пажњу с правих проблема у граду.

Народ Бањалуке јасно је поручио - вријеме је да се престане са политичким играма и самовољом једном младића и почне радити у интересу грађана!

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Хотел Београд (12+)

    Хотел Београд (12+)

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 01:05 Ноћни програм

    Ноћни програм