Jasna poruka gradonačelniku

Bunt građana protiv betonizacije: Oni koji su uzeli slova iz Kupusišta, danas ih neoštećena vratili

  • Izvor: ATV
  • 15.09.2024. 18:37

Građani koji su uzeli slova "U" i "F", danas su ih vratili u park Kupusište i pokazali da su Stanivukovićeve tvrdnje o krađi i uništavanju slova bile laž i način da prikrije svoj neuspjeh i zanemarivanje volje naroda. Volja građana mora da se poštuje, poruka je građana Banjaluke aktuelnom gradonačelniku.

Miljan Pupović, jedan od stanara zgrade kod “Kupusišta” kaže da je ovaj čin bio način da se izrazi bunt građana, te dodao da je na Zboru građana odlučeno da se park vrati u prvobitno stanje, na šta se Gradska uprava nije oglasila.

Nekada zelena oaza u užem gradskom jezgru, park Kupusište, koju su građani protestima željeli da sačuvaju, Stanivukovićevom željom postala je "Ćirilični park" prepun betona.

Druga stanarka zgrade, Milkica Radeljić Kresojević, rekla je da je ovo bio revolt, koji su stanari morali da preduzmu u otporu prema betonizaciji i uništavanju parka.

Stanivukovićeve tvrdnje da se radi o huliganskom činu i da su slova bila uništena ili ukradena su brzo demantovane od strane građana, koji ističu da nije bilo nikakve devastacije, već da je gradonačelnik pokušao da prikrije nezadovoljstvo građana, odnosno, svoj neuspjeh.

"Ta slova nisu ni uništena, nisu devastirana, ni otuđena kako je naš gradonačelnik gospodin Draško Stanivuković izjavljivao protekla dva dana. Ovo je samo još jedan primjer kako gradonačelnik laže i manipuliše javnošću. Umjesto da sluša građane, on ih optužuje i pravi spektakl na društvenim mrežama", poručuju ogorčeni građani.

Drašku ukrali ''UF'' - Svađa nezadovoljnih građana i Stanivukovića

Drašku ukrali ''UF'' - Svađa nezadovoljnih građana i Stanivukovića

Iako ogorčeni betonizacijom ovog parka, oni koji su uklonili, danas su sami vratili slova "U" i "F", te poručili su da je poenta cijele priče bila da gradonačelnik mora da zna šta građani misle i šta građani žele.

"Mi se dva mjeseca ovdje okupljamo, niko nas nije propratio i ispratio i pitao šta mi želimo", dodaju građani, uz opasku da želja građana najvećeg grada Srpske nije da krši volju svih i preuređuje park kako on hoće.

Na teren je danas izašla i banjalučka policija koja je konstatovala da su slova pronađena. 

Slova "UF", na ovaj način, postala su svojevrstan simbol građanskog otpora uništavanju zelenih površina u Banjaluci i Stanivukovićevoj politici političkih performansa umjesto konkretnih rješenja za građane.

Podsjetićemo, nezadovoljstvo gradonačelnikom koji je došao na vlast obećavajući promjene i poštovanje volje naroda, "kule i gradove", polako dostiže svoj vrhunac.

Stanivukovićeve kartice prijateljstva: Građani danima obilaze markete i apoteke, ali popusta nema

Stanivukovićeve kartice prijateljstva: Građani danima obilaze markete i apoteke, ali popusta nema

Danima se nalazi pod udarom kritika zbog niza obmana i političkih performansa, poput kartica prijateljstva, besplatnih gradskih placeva za mlade, besplatne legalizacije i mnogih drugih, kojima, doduše neuspješno, skreće pažnju s pravih problema u gradu.

Narod Banjaluke jasno je poručio - vrijeme je da se prestane sa političkim igrama i samovoljom jednom mladića i počne raditi u interesu građana!

Pratite nas i putem Vibera