Генерални секретар ДЕМОС-а

Босанчић покушао да "ишчупа" Шибаревића: Изјава извучена из контекста

  • Извор: АТВ
  • 04.07.2024. 13:09

Генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић покушао је да оправда и одбрани свог страначког колегу и потпредсједника Градског одбора ДЕМОС Бањалука Ненада Шибаревића рекавши да је изјава извучена из контекста те да је то „само плод сукоба мјесних одбора ДЕМОС-а и СНСД-а у Пискавици“.

Иако је Шибаревић на једном скупу отворено позвао присутне да на предстојећим локалним изборима гласају за ПДП-овог кандидата Драшка Станивуковића, Босанчић је у изјави Срни рекао да је Шибаревић „само говорио о пројектима које подржава и које је урадио градоначелник Драшко Станивуковић“.

„За нас је Никола Шобот кандидат који има импресивну биографију, али нас нико из Градског одбора СНСД-а није звао. Ми смо спремни да се одазовемо сваком разговору, али из бањалучког СНСД-а постоји схватање да им ДЕМОС не треба и да смо ми минорна политичка организација“, навео је Босанчић.

Каже да ситуација на градском нивоу не осликава сарадњу на републичком, те тврди да је ДЕМОС коалициони партнер који подржава све одлуке на нивоу Републике Српске, и додао да су извучене из контекста и изјаве званичника ДЕМОСА о значају ове странке приликом „рушења“ Игора Радојичића, бившег градоначелника Бањалуке.

Појавио се снимак: Потпредсједник бањалучког ДЕМОС-а позива људе да гласају за Станивуковића

Појавио се снимак: Потпредсједник бањалучког ДЕМОС-а позива људе да гласају за Станивуковића

"Ја вас молим да подржите тог младог човјека, подржали смо га кад смо рушили Игора Радојичића“, рекао је Шибаревић, а што се чује на снимку. Босанчић то коментарише овако: “Гдје је био јак ДЕМОС побједу је однио Игор Радојичић. ДЕМОС је испоштовао договоре када је ријеч о заједничким кандидатима“.

На друштвеним мрежама појавио се снимак на којем потпредсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Ненад Шибаревић на једном окупљању присутнима говори да на предстојећим локалним изборима подрже ПДП-овог кандидата за градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: 1992 (16+) (Р)

    ''Серија: 1992 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм