Generalni sekretar DЕMOS-a

Bosančić pokušao da "iščupa" Šibarevića: Izjava izvučena iz konteksta

  • Izvor: ATV
  • 04.07.2024. 13:09

Generalni sekretar DЕMOS-a Boran Bosančić pokušao je da opravda i odbrani svog stranačkog kolegu i potpredsjednika Gradskog odbora DЕMOS Banjaluka Nenada Šibarevića rekavši da je izjava izvučena iz konteksta te da je to „samo plod sukoba mjesnih odbora DЕMOS-a i SNSD-a u Piskavici“.

Iako je Šibarević na jednom skupu otvoreno pozvao prisutne da na predstojećim lokalnim izborima glasaju za PDP-ovog kandidata Draška Stanivukovića, Bosančić je u izjavi Srni rekao da je Šibarević „samo govorio o projektima koje podržava i koje je uradio gradonačelnik Draško Stanivuković“.

„Za nas je Nikola Šobot kandidat koji ima impresivnu biografiju, ali nas niko iz Gradskog odbora SNSD-a nije zvao. Mi smo spremni da se odazovemo svakom razgovoru, ali iz banjalučkog SNSD-a postoji shvatanje da im DЕMOS ne treba i da smo mi minorna politička organizacija“, naveo je Bosančić.

Kaže da situacija na gradskom nivou ne oslikava saradnju na republičkom, te tvrdi da je DЕMOS koalicioni partner koji podržava sve odluke na nivou Republike Srpske, i dodao da su izvučene iz konteksta i izjave zvaničnika DЕMOSA o značaju ove stranke prilikom „rušenja“ Igora Radojičića, bivšeg gradonačelnika Banjaluke.

Pojavio se snimak: Potpredsjednik banjalučkog DЕMOS-a poziva ljude da glasaju za Stanivukovića

Pojavio se snimak: Potpredsjednik banjalučkog DЕMOS-a poziva ljude da glasaju za Stanivukovića

"Ja vas molim da podržite tog mladog čovjeka, podržali smo ga kad smo rušili Igora Radojičića“, rekao je Šibarević, a što se čuje na snimku. Bosančić to komentariše ovako: “Gdje je bio jak DЕMOS pobjedu je odnio Igor Radojičić. DЕMOS je ispoštovao dogovore kada je riječ o zajedničkim kandidatima“.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem potpredsjednik Gradskog odbora DЕMOS-a Banjaluka Nenad Šibarević na jednom okupljanju prisutnima govori da na predstojećim lokalnim izborima podrže PDP-ovog kandidata za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Pratite nas i putem Vibera