Бањалука

Бањац: У обнову школе ''Иван Горан Ковачић'' биће уложено 1,8 милиона КМ

  • 23.07.2024. 13:16

У санацију објекта ОШ “Иван Горан Ковачић” ће бити уложено 1,8 милиона КМ, чиме ће ученици и наставници ове бањалучке школе добити боље услове за одвијање наставе.

Школа је основана 1955. године, тренутно је похађа 560 основаца и ради се о највећој инвестицији од њеног оснивања.

Ову основну школу данас је посјетио одборник у Скупштини града Бањалука Драган Бањац, који је прије три године поднио иницијативу за реконструкцију школе.

Казао је да на овај начин жели платити “дуг” према учитељима, наставницима и школским друговима са којима сам провео најљепши период у животу.

Директор школе Драгиша Грмуша је казао да је иза њих пуно посла.

“Бањац је као бивши ученик ове школе и неко ко је одрастао уз ову школу прије три године предложио да заједно кренемо у ову иницијативу. Три године смо се мучили са бирократијом и ЕУ правилима, али данас само могу рећи једно велико хвала и нашем другу Бањцу и Влади РС на помоћи и разумијевању”, казао је Грмуша.

Средства за ову инвестицију ће бити обезбијеђена преко пројекта енергетске ефикасности који се финансира из грант средстава КфW банке укупне вриједности од 10 милиона евра.

Пројекат имплементира Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС, а потписивање уговора је предвиђено у току овог мјесеца. Рок за извођење радова је 10 мјесеци.

Од радова је планирана замјена прозора на фискултурној сали, постављање фасаде на цијелом објекту са изолацијом од камене вуне те радови на кровној конструкцији тачније, изолација таванице минералном вуном и замјена кровног покривача.

Планирани су радови и у школској котловници, односно биће замијењени котлови те постављени термостатски вентили, осим тога биће замијењене пумпе те постављени акумулатори топлоте.

У самом објекту школе биће постављено ново освјетљење, урађена ватродојава и замијењене оштећене електроинсталације те постојеће громобранске инсталације. Исто тако планирана је адаптација санитарних чворова у свлачионицама те јединог тоалета за лица са инвалидитетом.

(Бањалука.нет)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)