Banjaluka

Banjac: U obnovu škole ''Ivan Goran Kovačić'' biće uloženo 1,8 miliona KM

  • 23.07.2024. 13:16

U sanaciju objekta OŠ “Ivan Goran Kovačić” će biti uloženo 1,8 miliona KM, čime će učenici i nastavnici ove banjalučke škole dobiti bolje uslove za odvijanje nastave.

Škola je osnovana 1955. godine, trenutno je pohađa 560 osnovaca i radi se o najvećoj investiciji od njenog osnivanja.

Ovu osnovnu školu danas je posjetio odbornik u Skupštini grada Banjaluka Dragan Banjac, koji je prije tri godine podnio inicijativu za rekonstrukciju škole.

Kazao je da na ovaj način želi platiti “dug” prema učiteljima, nastavnicima i školskim drugovima sa kojima sam proveo najljepši period u životu.

Direktor škole Dragiša Grmuša je kazao da je iza njih puno posla.

“Banjac je kao bivši učenik ove škole i neko ko je odrastao uz ovu školu prije tri godine predložio da zajedno krenemo u ovu inicijativu. Tri godine smo se mučili sa birokratijom i ЕU pravilima, ali danas samo mogu reći jedno veliko hvala i našem drugu Banjcu i Vladi RS na pomoći i razumijevanju”, kazao je Grmuša.

Sredstva za ovu investiciju će biti obezbijeđena preko projekta energetske efikasnosti koji se finansira iz grant sredstava KfW banke ukupne vrijednosti od 10 miliona evra.

Projekat implementira Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, a potpisivanje ugovora je predviđeno u toku ovog mjeseca. Rok za izvođenje radova je 10 mjeseci.

Od radova je planirana zamjena prozora na fiskulturnoj sali, postavljanje fasade na cijelom objektu sa izolacijom od kamene vune te radovi na krovnoj konstrukciji tačnije, izolacija tavanice mineralnom vunom i zamjena krovnog pokrivača.

Planirani su radovi i u školskoj kotlovnici, odnosno biće zamijenjeni kotlovi te postavljeni termostatski ventili, osim toga biće zamijenjene pumpe te postavljeni akumulatori toplote.

U samom objektu škole biće postavljeno novo osvjetljenje, urađena vatrodojava i zamijenjene oštećene elektroinstalacije te postojeće gromobranske instalacije. Isto tako planirana je adaptacija sanitarnih čvorova u svlačionicama te jedinog toaleta za lica sa invaliditetom.

(Banjaluka.net)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)