"Терористички напад на штићену личност"

Вишеград: Показно-тактичка вјежба МУП-а Српске

 • Извор: АТВ
 • 14.06.2024. 19:24

Данас је у Вишеграду изведена показно-тактичка вјежба "Терористички напад на штићену личност", која врши обуку из области тактике, ватрене обуке, физичке обуке, заштите ВИП личности, алпинизма, као и снајперске обуке и контроле маса. Ово је дио напредне обуке МУП- а Републике Српске.

- Од када је формиран респектан Центар за обуку у Залужанима, ми стварамо услове да можемо на овакав начин оспособљавати кадар, ово је дио напредне обуке наших полицијских службеника, прије свега Управе за  обезбјеђење личности и објеката и ово је њихов врхунац и они са данашњом вјежбом, завршавају ту једну напредну коначну обуку. Они су потпуно оспособљени да штите штићене личности у различитим ситуацијама, па ево и у ситуацији терористичког напада на води – рекао је Министар унутрашњих послова Републике Српске, Синиша Каран.

- Ово је већ 21. специфична обука коју ми изводимо ове године. Оне су се углавном односиле на овакве и сличне ситуације, различите облике терористичких напада. Ево само ћу поменути једну од посљедњих, коју сте имали прилику видјети, када је овај исти напад на штићену личност био напад на штићену личност у кретању.Сматрам да смо до сада се показали успјешним, развијаћемо се даље, наставићемо са обукама – додао је Каран.

У овој тактичко - показној вјежби, своју спретност у гашењу пожара на броду, показала је и Ватрогасна станица Вишеград.

- Па ми смо представили један мали задатак гашења брода који се запалио у некој претпоставци тактичкој. Свакако нама помажу ове вјежбе и што их више има, све је боље. Оно што ми биљежимо овдје је повећан саобраћај на језеру у циљу туризма. Тако да, ти неки акциденти се могу десити, а нама свакако добро дође увјежбавање тих интервенција – изјавио је старјешина ватрогасне јединице Вишеград, Жељко Милошевић.

У показној вјежби, учествовали су полицијски службеници Управе за обезбјеђење личности и објеката, припадници Специјалне анититерористичке јединице са Хеликоптерском јединицом, Ронилачким тимом, припадници Полицијске управе Фоча, али и представници локалне заједнице Вишеград.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:43 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.