О митингу

Тадић: Одговорност да сачува Српску једино може да носи српски народ

 • Извор: СРНА
 • 15.04.2024. 17:56

Напади на Републику Српску никада неће престати и све док постоји постојаће и потреба за њеним очувањем, а ту одговорност може да носи само народ какав је српски, оцијенио је правник Огњен Тадић.

"Вјерујем у зрелост нас који чинимо народ Републике Српске и зато ћу, као и прије двије године када је био скуп подршке чувању имовине Српске, доћи на скуп заказан за 18. април у Бањалуци", рекао је Тадић Срни.

Он је напоменуо да људи стално питају када ће престати напади на Републику Српску и када ће се коначно смирити они који је нападају?

Додик: Након акта о Сребреници у УН Српска ће пројицирати мјере усмјерене ка њеној самосталности

Додик: Након акта о Сребреници у УН Српска ће пројицирати мјере усмјерене ка њеној самосталности

"Одговор је крајње јасан - неће никада. Док год имамо Републику Српску, била она ентитет или држава, постојаће и потреба да је чувамо. Да чувамо њену територију, народ, уставни поредак... Исто као што и сваки други народ мора чувати своју државу", каже Тадић.

Ту одговорност, сматра, могу носити само зрели народи, а народ Републике Српске јесте зрео и одговоран народ.

"Ако престанемо чувати нашу Републику онда ћемо је изгубити. Исто као што су своје државе губили неки други народи који нису били дорасли томе да их имају", закључио је Тадић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)