O mitingu

Tadić: Odgovornost da sačuva Srpsku jedino može da nosi srpski narod

 • Izvor: SRNA
 • 15.04.2024. 17:56

Napadi na Republiku Srpsku nikada neće prestati i sve dok postoji postojaće i potreba za njenim očuvanjem, a tu odgovornost može da nosi samo narod kakav je srpski, ocijenio je pravnik Ognjen Tadić.

"Vjerujem u zrelost nas koji činimo narod Republike Srpske i zato ću, kao i prije dvije godine kada je bio skup podrške čuvanju imovine Srpske, doći na skup zakazan za 18. april u Banjaluci", rekao je Tadić Srni.

On je napomenuo da ljudi stalno pitaju kada će prestati napadi na Republiku Srpsku i kada će se konačno smiriti oni koji je napadaju?

Dodik: Nakon akta o Srebrenici u UN Srpska će projicirati mjere usmjerene ka njenoj samostalnosti

Dodik: Nakon akta o Srebrenici u UN Srpska će projicirati mjere usmjerene ka njenoj samostalnosti

"Odgovor je krajnje jasan - neće nikada. Dok god imamo Republiku Srpsku, bila ona entitet ili država, postojaće i potreba da je čuvamo. Da čuvamo njenu teritoriju, narod, ustavni poredak... Isto kao što i svaki drugi narod mora čuvati svoju državu", kaže Tadić.

Tu odgovornost, smatra, mogu nositi samo zreli narodi, a narod Republike Srpske jeste zreo i odgovoran narod.

"Ako prestanemo čuvati našu Republiku onda ćemo je izgubiti. Isto kao što su svoje države gubili neki drugi narodi koji nisu bili dorasli tome da ih imaju", zaključio je Tadić.

Pratite nas i putem Vibera

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Revolucija 1917 (R)

  ''Revolucija 1917 (R)

 • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

  ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.