Правник

Тадић: Њемачки утицај онемогућава политичко јединство у Српској

 • Извор: РТРС
 • 17.04.2024. 08:12

Правник Огњен Тадић рекао је да је добро да Народна скупштина Републике Српске усвоји извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године, иако је такав документ требало да буде сачињен прије 25 година.

Тадић је навео да ово питање нема страначки предзнак, јер је ријеч о теми од националног значаја. Међутим, он не очекује јединство на сутрашњој посебној сједници Народне скупштине, јер је, како каже, присутан њемачки политички утицај који то онемогућава.

Тадић је рекао и да Њемачка жели да овлада овим просторима након свих злочина почињених над српским народом.

"Стотину година њемачка политика проводи геноцид на Балкану", нагласио је Тадић.

Он је рекао да је важно да грађани у што већем броју дођу сутра на митинг "Српска те зове" и покажу да ће се Српска одупријети свим нападима.

Подсјећамо, Народна скупштина Републике Српске сутра ће на посебној сједници разматрати извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године.

Пред посланицима ће се наћи и приједлог Изборног закона, те приједлог закона о референдуму и грађанској иницијативи.

У 18.00 часова на Тргу Крајине у Бањалуци биће одржан велики народни митинг "Српска те зове" на којем ће бити исказано незадовољство због иницијативе да у Генералној скупштини УН буде усвојена резолуција о Сребреници.

Нуждић: Резолуција о Сребреници - крајњи резултат рада хашког трибунала

Нуждић: Резолуција о Сребреници - крајњи резултат рада хашког трибунала


Сутра митинг

Сутра митинг "Српска те зове“!


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)