Горан Тимотија

"Срби су слободарски народ, то ће показати на великом митингу"

 • Извор: СРНА
 • 15.04.2024. 12:43

Предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево Горан Тимотија рекао је Срни да су Срби одувијек били слободарски народ, и то ће и показати у четвртак, 18. априла, на великом митингу српског народа на Тргу Крајине у Бањалуци.

Тимотија је исказао пуну подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику на организовању митинга.

"Овом приликом позвао бих све Србе и патриоте да се одазову у Бањалуци на митингу гдје ћемо показати сложност и рећи велико не геноцидним народима Запада", рекао је Тимотија.


Бојић: Српско јединство у Сребреници неће бити доведено у питање

Бојић: Српско јединство у Сребреници неће бити доведено у питање

Он је истакао да се годинама уназад фабрикује историја против Срба само зато што нису послушници Запада, а они који су у прошлости чинили незамисливе злочине и геноцид покушавају резолуцијом о Сребреници да ставе српском народу омчу око врата и да их на тај начин покоре.

"Замислите докле је дошао морални суноврат западног свијета кад страдалнички и слободарски народ хоће да прогласе геноцидним? Годинама уназад се фабрикује историја против Срба само зато јер нисмо послушници Запада. Они који су у прошлости чинили незамисливе злочине и починили геноцид покушавају резолуцијом о Сребреници да ставе српском народу омчу око врата и на тај начин нас покоре", рекао је Тимотија.

Према његовим ријечима, извјештај Међународне комисије за Сребреницу јасно показује шта се дешавало у протеклом рату у Сребреници и њеној околини, и да је српски народ увелико претрпио прогон и злочине од безумних злочинаца из Сребренице, као што је то био Насер Орић.

На Тргу Крајине у Бањалуци у четвртка, 18. априла, у 18.00 часова биће одржан велики митинг са којег ће јасно и гласно бити поручено да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке доносили.


Шобот: Кад Српска зове, нема дилеме - сви на Трг у четвртак

Шобот: Кад Српска зове, нема дилеме - сви на Трг у четвртак

Предсједник Додик позвао је да у четвртак у Народној скупштини Републике Српске буде усвојен извјештај Међународне комисије за Сребреницу, а након тога и на присуство великом митингу српског народа на Тргу Крајине у Бањалуци са којег ће бити поручено да су Срби посвећени својој слободи и одбрани своје будућности. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм