Каже да "Каран има проблем"

Шмит би да смијени Карана

 • Извор: АТВ
 • 19.09.2023. 20:26

Нијемац Kристијан Шмит отишао је корак даље, па након своје туристичке посјете Бањалуци, поручује да би смијенио Синишу Kарана, министра унутрашњих послова Републике Српске.

Мислим да министар Kаран има проблем, рекао је Шмит за федералне медије. 

„Ја јуче нисам чак ни аутомобил мијењао. Ако тако нешто није у стању да установи, каква је онда то полиција. Чуо сам да ће Додик наводно отпустити министра унутрашњих послова Синишу Kарана, јер није у стању да установи гдје се то налази високи представник“, изјавио је Шмит.  Овако нешто може се протумачити као нови покушај реформе полиције-поручује бивши директор полиције Драгомир Андан. Шмит се, каже, изгубио у Републици Српској, нека нађе туристичког водича, да га врати тамо одакле је дошао,

„Па ми смо јендом прошли кроз сав тај процес, ми смо задржали полицију, и они добро знају шта значи полиција Републике Српске самој Републици Српској“, рекао је  Драгомир Андан, бивши директор полиције Републике Српске.

Шмит својим провокацијама покушава остварити комуникацију са функционерима Републике Српске, сматра Ненад Стевандић, предсједник Народне скупштине Републике Српске. На све користи  непримјерен рјечник, што је недостојно туристе са амбицијом да постане дипломата, каже Стевандић. 

„Реформа полиције за Републику Српску је одавно завршена. МУП је уставна структура и о томе нема преговора. Не требамо да им дозволимо да провокацијама отварају нека питања“, поручио је Ненад Стевандић, предсједниk Народне скупштине Републике Српске.

Сваки грађанин Републике Српске је позванији да коментарише рад министра полиције него што је то Kристијан Шмит, каже Радован Kовачевић. 

„Kристијан Шамит, као обични држављанин СР Њемачке, као неко ко је гост у БиХ, за кога још поуздано не знамо да ли легално борави у БиХ , а све смо ближе да ћемо да утврдимо да илегално борави у БиХ да крши законе и процедуре у БиХ, је апсолутно ирелевантан да оцјењује било шта када је у питању министар полиције или било који други функционер Републике Српске“, истакао је Радован Ковачевић, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ. 

Шмитова турситичка посјета Бањалуци, прошла је незапажено. Да себи да на значају, морао је нечим да изазове реакцију. Овај пут тражењем смјене министра Карана. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.