Kaže da "Karan ima problem"

Šmit bi da smijeni Karana

 • Izvor: ATV
 • 19.09.2023. 20:26

Nijemac Kristijan Šmit otišao je korak dalje, pa nakon svoje turističke posjete Banjaluci, poručuje da bi smijenio Sinišu Karana, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Mislim da ministar Karan ima problem, rekao je Šmit za federalne medije. 

„Ja juče nisam čak ni automobil mijenjao. Ako tako nešto nije u stanju da ustanovi, kakva je onda to policija. Čuo sam da će Dodik navodno otpustiti ministra unutrašnjih poslova Sinišu Karana, jer nije u stanju da ustanovi gdje se to nalazi visoki predstavnik“, izjavio je Šmit.  Ovako nešto može se protumačiti kao novi pokušaj reforme policije-poručuje bivši direktor policije Dragomir Andan. Šmit se, kaže, izgubio u Republici Srpskoj, neka nađe turističkog vodiča, da ga vrati tamo odakle je došao,

„Pa mi smo jendom prošli kroz sav taj proces, mi smo zadržali policiju, i oni dobro znaju šta znači policija Republike Srpske samoj Republici Srpskoj“, rekao je  Dragomir Andan, bivši direktor policije Republike Srpske.

Šmit svojim provokacijama pokušava ostvariti komunikaciju sa funkcionerima Republike Srpske, smatra Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske. Na sve koristi  neprimjeren rječnik, što je nedostojno turiste sa ambicijom da postane diplomata, kaže Stevandić. 

„Reforma policije za Republiku Srpsku je odavno završena. MUP je ustavna struktura i o tome nema pregovora. Ne trebamo da im dozvolimo da provokacijama otvaraju neka pitanja“, poručio je Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Svaki građanin Republike Srpske je pozvaniji da komentariše rad ministra policije nego što je to Kristijan Šmit, kaže Radovan Kovačević. 

„Kristijan Šamit, kao obični državljanin SR Njemačke, kao neko ko je gost u BiH, za koga još pouzdano ne znamo da li legalno boravi u BiH , a sve smo bliže da ćemo da utvrdimo da ilegalno boravi u BiH da krši zakone i procedure u BiH, je apsolutno irelevantan da ocjenjuje bilo šta kada je u pitanju ministar policije ili bilo koji drugi funkcioner Republike Srpske“, istakao je Radovan Kovačević, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. 

Šmitova tursitička posjeta Banjaluci, prošla je nezapaženo. Da sebi da na značaju, morao je nečim da izazove reakciju. Ovaj put traženjem smjene ministra Karana. 

Pratite nas i putem Vibera

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:43 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:50 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:55 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

 • 20:00 Еmisija: Bingo

  Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

 • 20:30 ATV Specijal: Krim

  Zavirili smo u najskrivenije, najljepše, ali i najmračnije kutke Krima. Otkrivamo: Šta su na krimskom poluostrvu radili Stari Grci? Gdje se nalazi kolijevka ruskog pravoslavlja? Kako je ovo rusko poluostrvo pomirilo antiku, orijent i vizantijsko nasljeđe?