Посланик СНСД-а у Народној скупштини

Мазалица: Шмит пристао да буде експонент неколико амбасада

 • Извор: СРНА
 • 19.09.2023. 14:54

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица сматра да, ако оспоравање дипломатског статуса Кристијана Шмита може њега подсјећати на циркус, онда је то искључиво због тога што је он пристао да буде експонент неколико амбасада.

- И то амбасаде које гурањем Шмита на подијум крше члан 41. Бечке конвенције о дипломатским односима, мијешају се у унутрашње ствари земље, а циркуска мечка или мајмун може бити само Шмит - рекао је Мазалица Срни.

Он је напоменуо да се политичарима, можда, деси некад да изгубе нит, али онда они изгубе и гласове бирача.

- Шмит нема подршку бирача ове земље, а умишља да може мијењати уставе и законе. Нит су изгубили само они политичари који на то пристају и који му дају за право да то ради. А, то је нит која подразумијева читање Дејтонског споразума, основа међународног права, устава и закона који важе у овој земљи, а које су у парламентима усвајали представници народа и грађана - појаснио је Мазалица.

Мазалица сматра да се "Шмит очигледно не сналази у улози циркуске мечке".

- А почео је да се понаша и као слон, али више у стакларској радњи, јер његово несналажење и умишљеност у својој глупости производи само штету од које ће се ова земља тешко опоравити - рекао је Мазалица.

Кристијан Шмит изјавио је да су политичари у БиХ "очигледно изгубили нит" и оцијенио да је стање, због оспоравања његовог дипломатског статуса, "као да мајмуни наступају у циркусу".

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:10 Емисија: Досије (Р)

  Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм

  'Филм

 • 16:00 Емисија: Наша Српска (Р)

  У емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.