Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini

Mazalica: Šmit pristao da bude eksponent nekoliko ambasada

 • Izvor: SRNA
 • 19.09.2023. 14:54

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica smatra da, ako osporavanje diplomatskog statusa Kristijana Šmita može njega podsjećati na cirkus, onda je to isključivo zbog toga što je on pristao da bude eksponent nekoliko ambasada.

- I to ambasade koje guranjem Šmita na podijum krše član 41. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, miješaju se u unutrašnje stvari zemlje, a cirkuska mečka ili majmun može biti samo Šmit - rekao je Mazalica Srni.

On je napomenuo da se političarima, možda, desi nekad da izgube nit, ali onda oni izgube i glasove birača.

- Šmit nema podršku birača ove zemlje, a umišlja da može mijenjati ustave i zakone. Nit su izgubili samo oni političari koji na to pristaju i koji mu daju za pravo da to radi. A, to je nit koja podrazumijeva čitanje Dejtonskog sporazuma, osnova međunarodnog prava, ustava i zakona koji važe u ovoj zemlji, a koje su u parlamentima usvajali predstavnici naroda i građana - pojasnio je Mazalica.

Mazalica smatra da se "Šmit očigledno ne snalazi u ulozi cirkuske mečke".

- A počeo je da se ponaša i kao slon, ali više u staklarskoj radnji, jer njegovo nesnalaženje i umišljenost u svojoj gluposti proizvodi samo štetu od koje će se ova zemlja teško oporaviti - rekao je Mazalica.

Kristijan Šmit izjavio je da su političari u BiH "očigledno izgubili nit" i ocijenio da je stanje, zbog osporavanja njegovog diplomatskog statusa, "kao da majmuni nastupaju u cirkusu".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

  'Čarolije Republike Srpske (R)

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.