Хеликоптерски сервис

Двомјесечна беба хеликоптером превезена из Бањалуке у Београд

  • Извор: СРНА
  • 18.06.2024. 11:46

Припадници Хеликоптерског сервиса и љекари Универзитетског клиничког центра Републике Српске успјешно су извршили изузетно захтјеван ваздушни медицински транспорт двомјесечне бебе из Бањалуке на даље лијечење у Институт мајка и дијете у Београду.

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић изјавио је за Срну да је ријеч о веома комплексном транспорту бебе са урођеном срчаном маном.

"Брзом координацијом и реакцијом тима за ваздушни медицински транспорт беба је јуче, у веома комплексним условима, хеликоптером Хеликоптерског сервиса транспортована у Београд, уз комплетан мониторинг и под стручним надзором љекара специјалисте и медицинског техничара", нагласио је Кустурић.

Породица кренула на љетовање, вратили их са царине због једне грешке

Породица кренула на љетовање, вратили их са царине због једне грешке

Он је рекао да је, по успјешно обављеном транспорту, беба хоспитализована на Одјељење кардиологије у Клиници за Интензивну педијатрију на Институту за мајку и дете због даљег лијечења, додавши да припадници тима за медицинску евакуацију желе брз опоравак малом пацијенту.

Претходно су припадници Хеликоптерског сервиса јуче у раним јутарњим часовима извршили медицински транспорт 61-годишњег пацијента чији су иницијали Н.К. из Источног Сарајева за Бањалуку.

Кустурић је навео да је јуче, на захтјев Опште болнице "Србија" у Источном Сарајеву, успјешно извршен и транспортован пацијент Н.К. са дијагнозом фрактуре карлице.

"По успјешно извршеном ваздушном медицинском транспорту, пацијент је хоспитализован на Универзитетском клиничком центру Републике Српске, гдје ће бити настављено даље лијечење", нагласио је Кустурић.

Невиђен скандал на Еуру: Фудбалери избацили селектора из свлачионице

Невиђен скандал на Еуру: Фудбалери избацили селектора из свлачионице

У посљедњих неколико година неријетка је појава да припадници Тима за ваздушни медицински транспорт изврше више од једног транспорта дневно, али ови храбри људи успјешно, брзо и професионално одговоре на сваки захтјев медицинских установа.

Међутим, оно што је сигурно јесте да сваки ваздушни медицински транспорт, а нарочито транспорти новорођенчади и беба никога од њих не могу да оставе равнодушним, те да је у таквим ситуацијама тешко оставити емоције са стране.

Упркос тежини задатка и емоцијама, посебно када је ријеч о медицинској евакуацији беба, пилоти и љекари приступају максимално професионално и предано, јер сваки лет захтјева максималну концентрацију и присутност у кабини.

Мустафа којем је помагала Марија Шерифовић оженио жену с троје дјеце

Мустафа којем је помагала Марија Шерифовић оженио жену с троје дјеце

Припадницима Службе за ваздушни медицински транспорт ово је пета медицинска евакуација, закључно са јучерашње двије, а 29. од почетка године, што потврђује да су Хеликоптерски сервис Републике Српске и љекари Универзитетског клиничког центра увијек били и биће у служби Републике Српске и њених грађана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.