Trebinje

Kusturić: Helikopter iz Srbije olakšaće rad Helikopterskom servisu Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 18.06.2024. 12:24

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je da će stacioniranje helikoptera MUP-a Srbije u Trebinju za gašenje požara tokom ljetne sezone mnogo značiti kada je riječ o suzbijanju vatrenih stihija i u drugim vanrednim situacijama na tom području.

Kusturić je rekao Srni da je taj posao, koji je bio inicijativa Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa Republike Srpske, odobren i dogovoren između zvaničnika dvije zemlje na nedavnom Svesrpskom saboru.

On je precizirao da će posadu helikoptera "bel 212" MUP-a Srbije, naizmjenično činiti piloti Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Dvomjesečna beba helikopterom prevezena iz Banjaluke u Beograd

Dvomjesečna beba helikopterom prevezena iz Banjaluke u Beograd

Kusturić je naveo da bi taj helikopter trebao da danas doleti na područje Trebinja i ostane tamo na dežurstvu.

"Posada će biti dežurna i u pripravnosti cijelo ljeto da bi mogli djelovati u slučaju požara", rekao je on.

Kusturić je naveo da se prethodnih pola godine radila obuka pilota Helikopterskog servisa Republike Srpske za taj tip helikoptera.

"Riječ o letjelici koja preventivno i više nego efikasno može da suzbija širenje požara", pojasnio je Kusturić i dodao da će prisustvo ovog helikoptera Helikopterskom servisu Srpske mnogo olakšati posao, jer ovaj servis osim gašenja požara mora da brine i o medicinskim evakuacijama.

Pronađena dva novčanika u Banjaluci, traga se za vlasnicima

Pronađena dva novčanika u Banjaluci, traga se za vlasnicima

Stacioniranje helikoptera MUP-a Srbije u Trebinju predstavlja prvu realizaciju dogovora sa nedavno održanog Svesrpskog sabora u Beogradu koje su postigla dvojica ministara sa predstavnicima policijskih uprava Srbije i Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera