Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Државник Додик разбио мит душебрижника о изолацији Српске

  • Извор: СРНА
  • 03.03.2024. 16:25

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да предсједник Републике Српске Милорад Додик води одговорну државничку политику захваљујући којој Српска прави огромне искораке на међународном плану и да је његовим сусретима са свјетским лидерима разбијен мит о, тобоже, изолацији Српске.

"Посљедња дипломатска офанзива предсједника Додика од суштинске је важности за верификацију међународног положаја и подршке Српској. На најбољи могући начим предсједник Додик, заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић, афирмисао је Српску, њену позицију, уставни капацитет и све вриједности", објавио је Кошарац на "Инстаграму".

Кошарац је напоменуо да је Додик за мање од двије седмице имао сусрете са најзначајнијим лидерима свијета - предсједником Русије Владимиром Путином у Казању, бјелоруским предсједником Александром Лукашенком и премијером Романом Головченком у Минску, те у Анталији са предсједником Турске Ердоганом, премијером Мађарске Орбаном, руским министром иностраних послова Сергејом Лавровом, шефом дипломатије Словачке Јурајем Бланаром и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.


"Напад на Додика - алиби за деинституционализацију Српске"

"Резултати ових посјета већ су видљиви и биће све видљивији у наредном периоду јер одлични политички односи отварају врата за јачање билатералне сарадње и снажан економски развој, на корист свих грађана и Српске и БиХ", истакао је Кошарац.

Он је рекао да се тиме показује да је Република Српска отворена за сарадњу и да је поуздан партнер на међународном плану.

"Изузетно је важно што снажна дипломатска офанзива долази у вријеме великих притисака колективног Запада, прије свега САД, на предсједника Додика и друге званичнике Српске. Показало се да тај притисак није и неће уродити плодом, као што неће наћи погодно тло у многим европским и свјетским државама у односу према Српској и њеним народном вољом изабраним политичким представницима", указао је Кошарац.

Кошарац је истакао да су, уједно, разбијени мит и срушени злуради снови, како домаћих, тако и иностраних "душебрижника" о, тобоже, изолацији Српске.


Деђански: Додикова дипломатска офанзива отвара перспективу за развој Српске

Деђански: Додикова дипломатска офанзива отвара перспективу за развој Српске

"Још једном се показало да Српска има пријатеље у региону, Европи и свијету, захваљујући одговорној политици лидера и државника Милорада Додика", поручио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера