Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Državnik Dodik razbio mit dušebrižnika o izolaciji Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 03.03.2024. 16:25

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik vodi odgovornu državničku politiku zahvaljujući kojoj Srpska pravi ogromne iskorake na međunarodnom planu i da je njegovim susretima sa svjetskim liderima razbijen mit o, tobože, izolaciji Srpske.

"Posljednja diplomatska ofanziva predsjednika Dodika od suštinske je važnosti za verifikaciju međunarodnog položaja i podrške Srpskoj. Na najbolji mogući načim predsjednik Dodik, zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović, afirmisao je Srpsku, njenu poziciju, ustavni kapacitet i sve vrijednosti", objavio je Košarac na "Instagramu".

Košarac je napomenuo da je Dodik za manje od dvije sedmice imao susrete sa najznačajnijim liderima svijeta - predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kazanju, bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom i premijerom Romanom Golovčenkom u Minsku, te u Antaliji sa predsjednikom Turske Еrdoganom, premijerom Mađarske Orbanom, ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom, šefom diplomatije Slovačke Jurajem Blanarom i specijalnim predstavnikom ЕU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.


"Napad na Dodika - alibi za deinstitucionalizaciju Srpske"

"Rezultati ovih posjeta već su vidljivi i biće sve vidljiviji u narednom periodu jer odlični politički odnosi otvaraju vrata za jačanje bilateralne saradnje i snažan ekonomski razvoj, na korist svih građana i Srpske i BiH", istakao je Košarac.

On je rekao da se time pokazuje da je Republika Srpska otvorena za saradnju i da je pouzdan partner na međunarodnom planu.

"Izuzetno je važno što snažna diplomatska ofanziva dolazi u vrijeme velikih pritisaka kolektivnog Zapada, prije svega SAD, na predsjednika Dodika i druge zvaničnike Srpske. Pokazalo se da taj pritisak nije i neće uroditi plodom, kao što neće naći pogodno tlo u mnogim evropskim i svjetskim državama u odnosu prema Srpskoj i njenim narodnom voljom izabranim političkim predstavnicima", ukazao je Košarac.

Košarac je istakao da su, ujedno, razbijeni mit i srušeni zluradi snovi, kako domaćih, tako i inostranih "dušebrižnika" o, tobože, izolaciji Srpske.


Deđanski: Dodikova diplomatska ofanziva otvara perspektivu za razvoj Srpske

Deđanski: Dodikova diplomatska ofanziva otvara perspektivu za razvoj Srpske

"Još jednom se pokazalo da Srpska ima prijatelje u regionu, Еvropi i svijetu, zahvaljujući odgovornoj politici lidera i državnika Milorada Dodika", poručio je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera