Амбасадор Русије

Калабухов: Историјски дан, врата Канцеларије отворена за све грађане Српске

  • Извор: АТВ
  • 11.06.2024. 13:33

Отварање Канцеларије Амбасаде Руске Федерације у Бањалуци је посебан представља историјски дан, рекао је руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов током свечаности отварања Канцеларије Амбасаде Руске Федерације у Бањалуци.

"Историја је на нашој страни. Данас је посебан историјски дан, имамо прилику да присуствујемо посебном догађају за који смо се дуго спремали и одавно га чекали. Сјећам се времена кад још нисам био амбасадор овдје, бавио сам се другим функцијама у својству савјетника амбасадора, али већ тада сам се бавио питањима отварања руског дипломатског представништва у Бањалуци. Радујем се овом догађају и мислим да се сви присутни радују с нама", рекао је Калабухов.

Лавров: Наше везе са Српском доживљавају велики успон

Лавров: Наше везе са Српском доживљавају велики успон

Калабухов је посебно захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику на подршци и разумијевању у рјешавању свих питања.

"Хвала вам на иницијативи, снази и креативности који су врло потребни у овим временима", истакао је Калабухов.

Калабухов је напоменуо да Република Српска и Русија настављају стратешку сарадњу.

"Нову канцеларију сматрамо веома важним елементом сарадње са БиХ, а посебно са Српском са којом Русија развија и унапређује однос стратешког партнерства. Томе је доказ и недавни састанак предсједника Русије Владимира Путина и предсједника Српске Милорада Додика на којем су постигнути договори који су основи нашег рада. Надамо се дугом раду нашег представништва. Врата ове Канцеларије су отворена за све грађане Српске", поручио је Калабухов.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм