Зимски период је вријеме када је нашем тијелу потребна посебна подршка. Тада је важно користити доказане, природне методе јачања имунитета.
Један од њих је сок од киселог купуса, који је вијековима препознат као извор здравља. Богат је витаминима и минералима, а има и корисне бактерије, које га чине непроцјењивим савезником у борби против инфекција и подржавају правилно функционисање срца и система за варење.
Ово традиционално пиће има низ позитивних својстава. Побољшава варење захваљујући природним пробиотицима, стабилизује ниво шећера у крви и ублажава стомачне тегобе.
Штавише, подржава функционисање јетре. Његов утицај на циркулаторни систем не може да се прецијени, може да снизи ниво холестерола и повећа еластичност крвних судова.
Коме је намијењен расол од киселог купуса?
Сок од киселог купуса препоручује се особама са смањеним имунитетом, са цријевним тегобама, као и женама у менопаузи. Међутим, људи са високим крвним притиском, проблемима са бубрезима или нетолеранцијом на хистамин, треба да буду опрезни или да га потпуно елиминишу из своје исхране.
Труднице и дојиље треба да консултују конзумацију са љекаром.
Оно у чему многи гријеше, јесте узимање било када. Најбоље је да га пијете на празан желудац како бисте максимизирали апсорпцију храњивих материја. Такође, можете да га комбинујете са другим соковима како би се ублажио интензиван укус, пише "Мондо".