Да би вам кисели купус потрајао до лета морате да обратите пажњу на неколико ствари.
Наиме, у овом периоду многи могу да примјете како кисели купус почиње да се квари иако га је остало још много у бурету.
Међутим, ако будете пратили ове кораке, неће бити потребно да га бацате.
Ако примјетите повишено пенушање закисељене воде, потребно је у буре додати винобран у количини од 5 до 10 грама.
Постоји и други начин како кисели купус може да спасите купус, и он је провјерен.
Насути 4% солу у неку канту, на примјер 10 литара , 400 грама соли, па наливати тако док се не налије за шаку изнад горњег слоја, пребацити купус из претходног бурета, притиснути, да не пливају главице. Купус ређати како расте. Нема претакања, јер нема потребе да се претаче на тај салинитет. Затим се со у канти добро размути.
Кад то све урадите, важно је да се буре са купусом пребаци у подрум у који не допире дневна свјетлост. Само тако ћете кисели купус сачувати до љета, преноси Најжена.