Кора плода ораха је пуна танина и хинона, па се чај од ораха препоручује против паразита и гљивица
Ораси смањују ризик од „лошег“ холестерола, такође су богати протеинима, дијететским влакнима и витаминима. Садрже витамине групе Б, као и калцијум, натријум, гвожђе, фосфор и магнезијум.
Кора плода ораха је пуна танина и хинона, па се чај од ораха препоручује против паразита и гљивица. Такође, овај напитак позитивно делује на крвне судове.
Припрема је једноставна. Згњечите шаку ораха и потопите их у пола литра хладне воде. Оставите покривено преко ноћи, а ујутру ставите на шпорет да прокључа.
Када чај прокључа, поклопите га, склоните са ватре и оставите да се охлади.
Када је млако, проциједите и пијте полако, у малим гутљајима. Пијте чај од ораха свакодневно најмање мјесец дана.
Имајте на уму да кора ораха, ако се комбинује са младим листовима у чају, такође може дјеловати као лаксатив. Зато будите опрезни и ако вам се не свиђа напитак направљен од коре, можете направити чај и од самог плода.