Извори витамина Ц можемо да нађемо у бројним намирницама. Није само лимун богат њиме, већ и остало цитрусно воће, попут поморанџи и грејпфрута.
Такође, паприка важи за највећи извор витамина Ц, пружајући чак 95 мг овог витамина. Ту су и броколи, спанаћ и парадајз. Воће попут јагода, кивија и ананаса такође садржи високе нивое витамина Ц. Љубитељима кромпира лакнуће. Печени кромпир у љусци, средње величине има око 20 милиграма витамина Ц.
Дневна потреба за витамином Ц варира у зависности од фактора попут узраста, пола и здравственог стања. Опште препоруке указују на дневни унос од 65 до 90 милиграма за одрасле особе.
"Више од 1 г витамина Ц не треба да уђе у организам. Ако узмемо више биће повећан притисак, биће болова у трбуху и дугорочно гледано - биће камена у бубрегу", раније је објаснио гасторентеролог др Војислав Перишић.