Здрава исхрана

Да ли су крофне за доручак добар избор?

  • 07.05.2025. 13:11

Скок шећера у крви само је једна од бројних негативних посљедица по здравље, када се једу погрешне намирнице за доручак.

Доручак који у себи има висок ниво шећера, засићених масти и прерађених састојака, без влакана, протеина или витамина је најгори избор када је доручак у питању. Посебно је важно да избор првог оброка буде адекватан јер погрешан избор води ка нарушеном здрављу.

Пецива, пите и друге пекарске ђаконије су најчешћи избор доручка код нас и то је уједно и велика грешка у исхрани којој сви подлежу због убрзаног темпа живота. Иако ће овакав избор доручка у трену отјерати глад, пецива су препуна су рафинисаних шећера, нездравих масти и прерађеног брашна, због чега могу да допринесу проблемима као што су дебљање и упалне реакције у тијелу, преноси Политика.рс.

Амиџић направио преседан

Амиџић направио преседан

Кроасан са чоколадом и газирани сок

Превише шећера и бијелог брашна, нула хранљивих материја.

Изазива нагли скок шећера у крви, па брзи пад и глад.

Крофне и заслађена кафа са млијеком

Пржено у уљу, богато транс-мастима и шећером.

Једна од најгорих комбинација за срце и шећер у крви.

Индустријске житарице ("чоколадне пахуљице") и млијеко

Често имају више шећера него неки колачи.

Нису заситне, а имају пуно "празних калорија".

Легенда се враћа: Представљен нови Југо

Легенда се враћа: Представљен нови Југо

"Доручак у чаши/флаши" - куповни шејкови или јогурти са укусима

Пуни додатих шећера и вјештачких арома.

Здраво изгледа, али је често нутритивно сиромашно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: