Конобари у ресторану прво на сто износе хљеб, а гости на оброк чекају још неко вријеме. Иако су многи мисли да је разлог томе неки кафански бонтон, ријеч је о трику који су осмислили угоститељи да би повећали зараду.
Ову тајну открио је кувар Рус Адамс из Вашингтона на друштвеној мрежи "Quora", а са њим су се сложили још неки угоститељи.
Као прво, од ових пецива ћете бити жедни. Жедни људи онда наручују још пића, а то значи и боља зарада.
Друго, хљеб или било што слично покреће пробаву и од њега само додатно огладните. Управо зато се догађа да људи наруче више него што могу да поједу, а касније кажу како су се залетјели.
Посљедњи разлог је тај што када људи у ресторанима имају занимацију, што је у овом случају једење хлеба, онда нису досадни и не траже стално конобаре.
Ово питање има преко 100 одговора, а Адамсов је прегледан преко 113.000 пута. Ево још неких објашњења.
"Слажем се с тим да кад нешто добијете, сигурно ћете то запамтити и поново се вратити у исти ресторан. Можда ћете оставити и већу напојницу", написао је један корисник.
Јавио се и Џо Колела који је некада био власник ресторана и подијелио своје искуство.
"Већина људи превише размишља о одговору. Једини разлог зашто смо ми људима давали хљеб прије главног јела био је да се успори сама наруџбина, односно да кувари све стигну да припреме. Конобар ће узети наруџбине од људи редом како су долазили, а док чекају се посјетиоцима даје хљеб. Да закључимо, ово нема никакве везе с тим што су конобари добри и љубазни и желе да вам поклоне хљеб, већ се једноставно користе овим триком због себе".