Зашто се прво пржи мљевено месо, па се тек онда додаје црни лук?

  • Извор: Б92
  • 18.04.2024. 15:38

Мљевено месо се у српској кухињи често користи. Од њега можете да правите надјеве за пите, пуњене паприке, тиквице..., али такође можете да припремате и мусаку, фаширане, ћуфте...

Мљевено месо не кошта пуно и може да се комбинује са скоро свим намирницама.

Најчешће се користити тако што се испржи, а српске домаћице обично праве једну грешку када га припремају.

Откривена нова превара: Купила пиле па се шокирала, обавезно провјерите

Откривена нова превара: Купила пиле па се шокирала, обавезно провјерите

Постоји разни трикови и савјети који омогућавају да оно увијек буде сочно и укусно, али да ли знате како се правилно пржи?

Скоро свака домаћица прво пропржи сјецкани црни лук, а када он омекша додаје мљевено месо и наставља да пржи. Сада је откривена и дуго чувана тајна зашто то није добро. Ако прво пропржите мљевено месо, поре ће му се боље затворити и тако ће се смањити могућност да га препржите и да оно буде суво. Такође, када се лук дода након пржења меса боље ће пустити ароме и побољшати укус мљевеног меса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:30 С Јахорине с љубављу

    ' С Јахорине с љубављу

  • 11:00 Ловачки савети (Р)

    ''ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Аграр (Р)

    Аграр (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Серија 'Мућке' легендарна је британска комична серија у режији Џона Саливана, која је од 1981. до 1991. године доживјела седам сезона и неколико посебних издања.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина