Зашто се прво пржи мљевено месо, па се тек онда додаје црни лук?

  • Извор: Б92
  • 18.04.2024. 15:38

Мљевено месо се у српској кухињи често користи. Од њега можете да правите надјеве за пите, пуњене паприке, тиквице..., али такође можете да припремате и мусаку, фаширане, ћуфте...

Мљевено месо не кошта пуно и може да се комбинује са скоро свим намирницама.

Најчешће се користити тако што се испржи, а српске домаћице обично праве једну грешку када га припремају.

Откривена нова превара: Купила пиле па се шокирала, обавезно провјерите

Откривена нова превара: Купила пиле па се шокирала, обавезно провјерите

Постоји разни трикови и савјети који омогућавају да оно увијек буде сочно и укусно, али да ли знате како се правилно пржи?

Скоро свака домаћица прво пропржи сјецкани црни лук, а када он омекша додаје мљевено месо и наставља да пржи. Сада је откривена и дуго чувана тајна зашто то није добро. Ако прво пропржите мљевено месо, поре ће му се боље затворити и тако ће се смањити могућност да га препржите и да оно буде суво. Такође, када се лук дода након пржења меса боље ће пустити ароме и побољшати укус мљевеног меса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.